Ambiții mari sub castani! Făgetul a anunțat cinci proiecte de anvergură prevăzute pentru implementare în următorii ani

făget,proiecte,ambiții

Municipalitatea din Făget are planuri ambițioase pentru următorii ani, în care își propune să implementeze proiecte menite să ridice nivelul de dezvoltare al urbei și al localităților aparținătoare.

Administrația din orașul castanilor speră să atragă fondurile necesare pentru demararea execuției lucrărilor, deja o parte dintre proiectele depuse au intrat în analiza Guvernului pentru aprobarea finanțărilor. Proiectele dorite de autoritățile făgețene au la bază necesitățile comunității locale, pentru a ține pasul cu dezvoltarea vizibilă înregistrată în ultimii ani. Așadar, ținta investițiilor este modernizarea drumurilor, introducerea de noi rețele de apă-canal într-o localitate aparținătoare, precum și modernizarea spaţiilor de învățământ și a principalului spațiu de cultură din oraș.

„De curând am primit vești bune de la București în ceea ce privește proiectele pe care noi le-am depus la Compania Națională de Investiții. În acest an am reușit să întocmim documentațiile pentru a accesarea finanțării a cinci proiecte pe care noi le considerăm necesare în domeniul infrastructurii de drumuri, a infrastructurii de apă-canal, în domeniul învățământului, precum și în cel al culturii. La sfârșitul lunii trecute am primit confirmarea că două dintre proiectele depuse de noi au intrat pe lista de sinteză a CNI, ceea deschide premisele pentru finanțarea construcției unui nou corp de clădire în cadrul Liceului Teoretic «Traian Vuia» și introducerea apei și a canalizării în Brănești, pentru a ridica standardul de viață și în această localitate. În prezent, elevii care frecventează clasele 0-4 își desfășoară activitatea în condiții improprii, în clădirea grădiniței din strada Avram Iancu. Avem 10 clase cu circa 250 de copii, pentru care vrem să construim un corp de clădire adecvat, pentru care avem un teren în curtea liceului. Construcția va fi al patrulea corp de clădire din cadrul liceului, care are și clase gimnaziale. Probabil va fi o clădire cu parter și două etaje și sperăm să putem începe lucrările la începutul lui 2023, dacă anul acesta reușim să semnăm contractul cadru. Pe lângă cele două proiecte intrate în analiză, am mai depus un proiect ce vizează asfaltarea unui drum de 12 km între Făget și Bunea Mare, un proiect pentru reabilitarea clădirii Casei de Cultură și un proiect de anvergură prin care vrem să asfaltăm și să modernizăm toate străzile din Făget, cu canale și rigole de scurgere betonate.”, a explicat Marcel Avram, primarul de la Făget.

Cochetul oraș din estul județului a înregistrat în ultimele decenii o dezvoltare constantă. Au apărut blocuri noi, un cartier rezidențial de case, o sală de sport, o piață nouă, supermarketuri, precum și o catedrală ortodoxă nouă. Centrul orașului a fost reabilitat și modernizat complet, la fel și drumul principal care traversează localitatea, au fost extinse rețele de apă și canalizare. Exemple ale modernizării sunt vizibile și în localitățile aparținătoare, drumurile au fost asfaltate și au fost introduse rețele de apă și canalizare.