Ambasadorul Tunisiei, în vizită la Timișoara. Capitala Banatului s-ar putea înfrăți cu un oraș al statului nord-african

Ambasadorul Republicii Tunisiene în România, Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali, a fost prezentă luni la Timișoara. Scopul vizitei a fost extinderea colaborării dintre orașul de pe Bega și statul din nordul Africii, iar ambasadorul a avut mai multe vizite de lucru în acest sens.

O vizită a avut loc chiar la Instituția Prefectului, unde ambasadorul Raja Jhinaoui Ben Ali a fost primită de subprefectul Daniel Franțescu. În cadrul discuțiilor, subprefectul a punctat că în Timișoara studiază 424 de studenți tunisieni, funcționează șase firme cu capital exclusiv tunisian și două firme mixte româno-tunisiene. Ambasadorul a punctat că se dorește dezvoltarea relațiilor diplomatice româno-tunisiene, cu accent pe colaborarea economică. De asemenea, Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali a afirmat că se dorește înfrățirea orașului Monastir cu Timișoara. 

De asemenea, ambasadorul a mers în vizită și la Centrul Regional de Afaceri Timișoara. Excelența Sa Raja Jhinaoui Ben Ali a fost însoțită de Secretar I al Ambasadei, Hasna Tiazoui Dkhilalli și de Sevastiean Armasu, Consul Onorific al Republicii Tunisia la Timișoara. 

Orașul Monastir este un oraș cu populație de peste 90.000 de locuitori, situat în regiunea Sahel. Tradițional un oraș port, acum a ajuns un oraș turisitic foarte important al Tunisiei.