Ambasadorul Republicii Peru, în vizită la CCIAT

ambasadorul republicii peru in romania, in vizita la cciat (2)
gif card de energie dacus 1000x100 Publicitate Stiri in Express de Banat Timisoara si Resita

Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Peru în România Felix Denegri Boza a avut o întrevedere cu Florica Chiriță, președinta CCIA Timiș. 

La întrevederea care a avut loc la 31 mai au participat și Juan Hector Diaz Ligarda, șeful adjunct al Misiunii, precum și Rufino Delgado Montenegro, consulul onorific al Republici Peru la Timișoara.

ambasadorul republicii peru in romania, in vizita la cciat (1)

În debutul întâlnirii, președinta CCIAT a prezentat principalii indicatori economici ai județului Timiș și a locului pe care îl ocupă economia timișeană în context național, precum și strategia camerei timișene în domeniul relațiilor externe, subliniind importanța acordată dezvoltării relațiilor de afaceri cu țările din afara spațiului comunitar.

publicitate Timisoara banner maxagro

La rândul său, ambasadorul Republicii Peru a făcut o prezentare a Republicii Peru, a treia mare națiune a Americii de Sud, cu o suprafață de 1.285.216 km², o populație de peste 33 mil. locuitori și un potențial economic deosebit. Au fost abordate și aspecte privind situaţia actuală şi tendinţele în comerţul exterior, dar și oportunităţile de afaceri şi investiţionale pe care le oferă Peru.

Pentru a fructifica oportunitățile pe care le oferă atât economia peruană cât și cea timișeană, președinta CCIAT a supus atenției câteva propuneri de colaborare care vizează organizarea de manifestări dedicate promovării cooperării bilaterale:

  • organizarea unei misiuni economice timișene în Peru, în domenii de interes exprimate de companiile timișene și vizitarea unui târg internațional;
  • organizarea la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT a unei expoziții de produse din America Latină, inclusiv Peru;
  • Sărbătorirea Zilei Naționale a Republicii Peru la Timișoara;
  • Participarea companiilor timișene prin programul Hosted Buyers finanțat de Guvernul peruan la EXPOALIMENTARIA 2025, cel mai important târg de alimente și băuturi din America Latină.

Înaltul diplomat a apreciat propunerile și a exprimat întreaga deschidere pentru organizarea de acțiuni care să conducă la întărirea legăturilor între cele două comunități de afaceri.

STPT job 1000x200 casa alex cbes
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/