[UPDATE] Ambasada Austriei, implicată în scandalul Elsner Pflege!

Ambasada Austriei în România a fost sesizată că prin fraudă datele personale ale peste 800 de familii austriece au ajuns pe mâna unui, spune firma, infractor și că cetățenii austrieci sunt îngrijorați. Nemulțumirea firmei partenere din România este că Poliția și Parchetul nu urgentează rezolvarea cazului.

În loc să ne rezolve cererea de furt și recuperarea prejudiciului, dânșii ne-au făcut tot nouă percheziții pentru evaziune fiscală, ne-au oprit microbuzele în Vamă, ne-au luat toate actele, dar nu au ce să ne găsească”, ne-a spus Alexandra Obreja, administratorul companiei românești. Aceasta afirmădin cauza ritmului foarte lent al autorităților române, va sesiza și Ambasada Austriei, pentru că este vorba despre securitatea unor cetățeni austrieci ale căror date personale au ajuns pe mâna cui nu trebuie.

De altfel, Alexandra Obreja a cerut urgentarea activităților și Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița arătând că „dosarul s-a pasat de la un polițist la altul, de la o infracțiune la alta (ba delapidare, ba furt) ceea ce nu ar fi normal având în vedere gravitatea faptelor semnalate precum și prejudiciul din prezenta plângere”. Ne-au chemat la audieri, ne-au pus în vedere să propunem probe, dar atât”, explică și avocatul Cosmin Bolosin, reprezentantul firmei.

În ultimele zile am fost anunțați de către partenerii noștri din Austria că acest personaj pe nume Lungu Lucian ne-a accesat baza noastră de date (sustrasă împreună cu sumele de bani)… a început să contacteze diverși clienți și parteneri ai partenerului nostru din Austria dorind să își însușească clienții noștri… susține că are o societate de plasare a forței de muncă, SC Asciano SRL care, de fapt, este suspendată de ani de zile”, le-a mai scris Alexandra Obreja procurorilor.

Cum lucrurile nu s-au schimbat, aceasta s-a gândit să sesizeze și Ambasada Austriei, fiind vorba despre datele cu caracter personal ale peste 800 de familii. Clienții noștri sunt extrem de supărați și îngrijorați de faptul că datele lor personale au ajuns în posesia unui infractor care acum deține adresele lor domiciliare și CNP-urile sau datele lor de contact. Unii clienți au fost și contactați telefonic de către acesta și soția acestuia pentru a colabora cu ei”, mai reclamă femeia.

Potrivit verificărilor, la Registrul Comerțului compania respectivă este raportată ca fiind în „întrerupere temporară de activitate, din data 18.02.2013 până la data 18.02.2016”, dată după care nu s-a mai raportat nimic ONRC, iar ultimele date financiare raportate sunt din 2013, când societatea avea zero angajați și o pierdere de 3154 de lei, pentru anii următori nefiind efectuate înregistrări.

UPDATE, ora 18.00

Ambasada Austriei la București a reacționat în cazul scandalului legat de datele personale a sute de cetățeni austrieci. „Vă precizăm faptul că a fost informat Consulatul Onorific al Austriei la Timişoara cu referire la un caz  ce implică cetăţeni austrieci. Acest fapt nu denotă în niciun fel că Ambasada Austriei ar avea vreo altă implicare în această chestiune, decât de a-i fost adusă la cunoştinţă”, ne-a transmis Elke ERK, consilier Comunicare și relații publice la Ambasada Austriei la București.

Sursă foto: opiniatimisoarei.ro

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/