Ambarcațiuni din materiale recuperate și reciclabile se vor întrece pe Bega, la Timișoara

1 (3)
publicitate si promovare in ziar

Un eveniment inedit va fi organizat sâmbătă, 11 septembrie, în centrul Timișoarei. Mai multe ambarcațiuni realizate din materiale recuperate și reciclabile se vor întrece pe canalul Bega. Acestea vor concura pentru șapte trofee puse în joc de organizatori.

O nouă ediție a competiției sportive neconvenționale „Make it! Race it! Recycle it!” va avea loc la Timișoara, în acest sfârșit de săptămână. Astfel, sâmbătă, 11 septembrie, mai mulți participanți se vor întrece pe Bega în ambarcațiuni confecționate din materiale recuperate și reciclabile.

Personaje din StarWars, Avengers, Ice Age și Mario vor anima competiția, vom dansa pe ritmuri disco printre roboți și privim spre trecut cu Tai Tanic și spre viitor cu Olympics 2024”, a informat Asociația EcoStuff România, organizatorul evenimentului.

În total, se vor întrece ambarcațiuni realizate de două ONG-uri și unsprezece companii și vor concurs pentru cele șapte trofee puse în joc de organizatori: Cea mai rapidă ambarcațiune, Cea mai faină temă, Saved by the bell, Popularitate, Premiul special EcoStuff, Titanic Award, People’s Choice Award și cinci premii surpriză.

Action for People îi așteaptă pe mal pe cei care pot dona rechizite școlare vechi sau noi, pentru a oferi un început mai bun în noul an școlar unui număr de peste 200 de copii și tineri din centrele sociale din Județul Timiș. La eveniment vor fi prezenți și reprezentanți ai Retim și ADID Timiș, cu workshopuri pentru copii și cu informații care ne vor învăța cum se face corect colectarea selectivă a deșeurilor și de ce este important să ridicăm gradul de reciclare a deșeurilor în Timișoara”, a transmis EcoStuff România.

Potrivit organizatorilor, spectatorii vor putea admira ambarcațiunile sâmbătă, 11 septembrie, începând cu ora 09.00, pe malul Begăi, în zona Parcului Alpinet, în spatele Catedralei Mitropolitane. Startul primei curse se va da la ora 10.00. Ambarcațiunea care va parcurge distanța dată în cel mai scurt timp va câștiga titlul de “Cea mai rapidă ambarcațiune”. Premiile pentru “Cea mai faină temă”, “Premiul de Popularitate” și “Premiul special EcoStuff” precum și cele cinci premii surpriză vor fi decise de juriul competiției. Tot la ora 10.00, va începe votul online pentru premiul “People’s Choice”, pe pagina de Facebook EcoStuff Romania  sau pe event-ul competiției.

După curse, fiecare echipaj își va demonta ambarcațiunea și va recupera sau va da spre reciclat deșeurile reciclabile din care a fost construită.

 

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01