„Am venit cu bani de acasă doar pentru a nu concedia personalul”

Primăvara anului 2020 nu a fost deloc una „înfloritoare” în România, mai cu seamă pe segmentul economic. Odată cu instalarea temutului virus pe teritoriul țării și decretarea stării de urgență, nenumărate activități au fost nevoite să își închidă porțile și să renunțe la personalul angajat. Cu toate acestea, au fost și oameni de afaceri care au regândit strategia de marketing, care au venit inclusiv cu bani de acasă doar pentru a-și păstra businessul pe linia de plutire.

„Față de anul 2019, vânzările pe florărie au scăzut cu 60%. Mult mai dramatic arată procentul pe partea de evenimente și asta din cauza faptului că nu s-au mai putut organiza nunți, botezuri majorate cu un număr mare de persoane. Pe acest segment am înregistrat o scădere de 90%. Chiar și așa, am adoptat rețeta livrărilor la domiciliu, am venit cu bani de acasă pentru a nu renunța la personal. Nu le puteam spune oamenilor: «Mi-a apărut bine, mulțumesc, dar nu avem altă opțiune». Nu! De ce? Pentru că, la rândul lor, au o familie acasă, au rate la bancă, cheltuieli etc. De asemenea, tot la capitolul pierderi, pot fi trecuți și clienții pe care cu greu am reușit să-i câștigăm, dată fiind concurența aprigă, pe partea de Timișoara, Reșița, Caransebeș.”, ne-a relatat patronul unei florării de pe raza orașului Moldova Nouă.

Referitor la soluțiile identificate în vederea redresării echilibrului economic, în special acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, dar și care sunt planurile puse la cale pentru anul 2021, antreprenorul a mai precizat:

„Suntem în continuare activi pe partea de florărie, în special pe partea livrărilor la domiciliu a aranjamentelor florale. Am pregătit tot felul de oferte pentru a ne fideliza clienții, iar în această perioadă ne axăm în plus pe arbori și aranjamente de Crăciun. Totodată, am pregătit pachete speciale pentru evenimentele de anul viitor, astfel încât celebrarea momentelor importante din viața oamenilor să poată fi într-adevăr de neuitat. Sperăm ca acest virus să ne permită continuarea activității, cum de asemenea sperăm să putem reveni la o viață normală”.