„Am promis gaz metan în tot Caraș-Severinul? Ne ținem de cuvânt!”

rujan dumitru

Deputatul PNL Dumitru Rujan a anunțat că Transgaz a scos deja la licitație contractul pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor – Orșova – Băile Herculane – Jupa.

Parlamentarul liberal a refuzat să răspundă ironiilor lansate de adversarii politici după ce PNL Caraș-Severin a prezentat planul de racordare cu gaz metan a tuturor localităților din Banatul Montan. Acum însă, când gazul e tot mai aproape de un număr de peste 12.000 de gospodării din județ, Dumitru Rujan vorbește despre un angajament respectat pe care el și colegii săi și l-au luat în fața cărășenilor, în 2020. „Nu facem altceva decât să ne ținem de cuvânt! Ce am promis, se realizează̆! În august 2022 a fost semnată autorizația de construcție, iar în curând vor începe lucrările la conducta care va trece prin județele Mehedinți și Caraș-Severin.  Cât de importantă este această investiție o arată cifrele. Vor beneficia de gaz metan 12.000 de consumatori casnici din Caraș-Severin, 136 de instituții publice, mă refer aici la școli, primării, dispensare, cămine culturale sau cabinete medicale, etc) și aproximativ 230 de agenți economici. Aceste cifre se dublează în județul Mehedinți.”, a dezvăluit deputatul Dumitru Rujan pentru expressdebanat.ro.

1000x100 casa brutarului
celtic transilvania 1000x100px

Se vor putea racorda la conducta de gaz gospodăriile din orașele Caransebeș, Orșova și Băile Herculane, dar și din localitățile Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița.

banner maxagro