Alți 19 angajați ai Smithfield, confirmați cu coronavirus! Ministrul Agriculturii: „Capacitatea de abatorizare ar fi de trei ori mai mare decât numărul de animale pe care le sacrificăm”

stiri Timisoara Cuib de vise 1000x100

136 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în rândul angajaților Smithfield, iar situația nu este roz nici în țară. Un alt focar a fost depistat la un abator din Vaslui. Prezent la Timișoara, Adrian Oros a fost întrebat dacă există un plan de rezervă în cazul în care vor mai apărea astfel de cazuri în țară. Ministrul Agriculturii a spus că nu a fost informat cu privire la acest aspect. În schimb, țara nu duce lipsă de abatoare, iar industria cărnii nu va avea de suferit.

Au fost recoltate peste 800 de probe de la angajații Smithfield, iar rezultatele nu întârzie să apară. Ultimele informații confirmă depistarea altor 19 cazuri, iar unitatea de procesare a cărnii și-a suspendat activitatea. Ministrul Agriculturii crede că numărul de persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 a crescut, cel mai probabil, din cauza relaxării.

„Măsurile le ia fiecare obiectiv economic în parte. Sunt măsuri dispuse de cei de la Ministerul Sănătății. Măsuri cunoscute care sunt și au fost implementate de la începutul pandemiei, din martie. Atâta vreme cât ele au fost respectate cu strictețe efectul pozitiv a fost vizibil și am putut să constatăm cu toții că am fost țara cea mai puțin afectată. În momentul în care ne-am relaxat probabil prea mult și nu am fost atenți cu respectarea acestor măsuri, numărul cazurilor a crescut. Eu sunt convins că o să ne trezim cu toții, autorități, politicieni, cetățeni și lucrurile se vor redresa”, a spus Adrian Oros, ministrul Agriculturii.

Cât despre o explozie a numărului de cazuri și la nivelul altor abatoare din țară, ministrul spune că Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară, organ de specialitate aflat în subordinea Guvernului, ar trebui să găsească un plan de rezervă. În cadrul unui scenariu negru, există, la nivel național, suficiente abatoare astfel încât industria să nu aibă de suferit, spune ministrul.

 Stiri angajari Timisoara STPT job 1000x200

„Vom evalua, vom vedea exact. După știința mea, cei de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară care se ocupă de acest aspect m-au informat că, capacitatea de abatorizare pe care noi o avem este mult mai mare decât numărul de animale pe care noi le sacrificăm doar că aceste abatoare sunt dispuse, nu foarte uniform la nivel național. Această capacitate de abatorizare ar fi undeva de trei ori mai mare decât numărul de animale pe care noi le sacrificăm în mod curent. Cu siguranță vor identifica cei de la Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară care se ocupă de siguranța alimentară și vor găsi soluții de back-up și mă vor informa și pe mine”, a mai spus ministrul.


Stiri Timisoara Muzeul TM Stiri Timisoara
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/