Alpinistul Coco Galescu, cetăţean de onoare al judeţului

De astăzi, alpinistul Cornel Galescu a devenit cetăţean de onoare al judeţului. Într-un cadru festiv, preşedintele forului judeţean i-a înmânat diploma, prin care îi sunt recunoscute meritele. Momentul a fost deosebit de emoţionant, mulţi dintre aleşi dorindu-şi să ia cuvântul pentru a-l felicita pe alpinist.

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde, i-a înmânat astăzi alpinistului Cornel Galescu diploma de cetăţean de onoare. De altfel, aleşii au aprobat conferirea titlului încă din prima şedinţă care a avut loc în anul 2012. Îmbrăcat la patru ace, alpinistul s-a declarat emoţionat de momentul creat special pentru el. „Mă simt onorat să primesc această diplomă. Alpinismul nu este doar un sport, ci are un suport filosofic. Poate fi un bun model de urmat în orice activitate. Aş fi extrem de fericit dacă acest titlu, pentru care mă simt onorat, ar reuşi să transmită ideea de curaj şi demnitate în toate competiţiile de care România are nevoie. Nu simt mândrie mai mare decât atunci când mă îndrept spre punctul cucerit şi pun steagul României alături de cele ale altor naţiuni ale lumii”, a declarat astăzi alpinistul Cornel Galescu, în plenul reunit al Consiliului Judeţean.

Preşedintele forului, Sorin Frunzăverde, dar şi ceilalţi aleşi, indiferent de culoarea politică au admis că momentul a fost unul extrem de emoţionant, mai ales că alpinistul îi face să fie mândri de fiecare dată când se întoarce în Caraş-Severin, după ce a cucerit un nou vârf al lumii. „Momentul este unul de suflet. Numele său este cunoscut atât în România, cât şi  în lume. Este o mândrie pentru judeţ şi, cum este deja cunoscut, a escaladat cele mai importante vârfuri şi a dus cu cinste emblema Caraş-Severinului pe cele mai înalte culmi”, a spus Sorin Frunzăverde, preşedintele forului judeţean, înainte de a-i înmâna diploma.