Alina Gorghiu: textul moțiunii lui Barna și Simion e neconstituțional!

alina gorghiu

Senatorul PNL de Timiș trimite noi săgeți către Ludovic Orban acuzând că funcționari ai Parlamentului au stat peste program doar pentru a primi moțiunea împotriva Guvernului Cîțu.

„Așa mare grabă, vineri noaptea, să fie depusă moțiunea… cu un text neconstituțional, îndreptat împotriva unei singure persoane, Florin Cîțu, nu împotriva Guvernului, așa cum prevăd normele legale?! Unii au ținut funcționarii peste program, ca să-i primească pe Barna și Simion cu moțiunea de cenzură, vineri, la ora 21.00, doar, doar pică guvernul mai repede… fără să își facă timp să verifice semnăturile.”, a comentat Alina Gorghiu.

Conform art. 113 din Constituție, subliniază parlamentarul, condiția procedurală a semnăturilor este una esențială pentru a putea fi înregistrată o moțiune de cenzură. „De ce nu au fost curioși să se uite peste aceste semnături? Era grabă să intre moțiunea în circuit, știind că e o problemă?!”, întreabă Gorghiu. Aceasta mai remarcă faptul că nimeni nu s-a grăbit la fel de tare ca textul moțiunii de cenzură să fie publicat pe site-ul Camerei Deputaților sau al Senatului.