Alina Gorghiu simte victoria PNL-ului tot mai aproape: „Guvernarea PSD este doar un accident al istoriei românești!”

Deputata PNL de Timiș Alina Gorghiu crede că după alegerile europarlamentare vor avea loc repoziționări masive pe eșicherul politic românesc, în favoarea partidelor de dreapta. Parlamentarul este de părere că opțiunile de vot ale românilor vor fi echivalentul unui vot de blam pentru guvernarea PSD-ALDE. 

Deputata consideră că românii trebuie să voteze cu PNL la europarlamentare, deoarece acesta este singurul partid agreat la nivel politic în Europa, în Partidul Popular European, și care ar putea conta, deci, la Bruxelles. „Astăzi este o zi importantă, în care PNL a arătat că știe să pună România în primul rând al statelor europene, lucru pe care PSD nu știe să-l mai facă de foarte multă vreme. Cred că la finalul acestei zile putem trage linie și spune fără teama de a greși că semnalul venit dinspre România este foarte important, care arată că guvernarea PSD-ALDE este doar un accident al istoriei românești. Este interesul României ca PNL să aibă cei mai mulți europarlamentari. România are șansa să devină una dintre cele importante țări ale UE. Doar cu PNL și PPE se poate asigura parcursul european al României, mai ales că PSD și ALDE sunt pe punctul de a fi excluse din familiile lor europene”, a precizat Gorghiu.

De Ziua Europei, președintele Iohannis a fost prezent la summit-ul UE de la Sibiu. Premierul Viorica Dăncilă a mers într-o vizită de lucru la Cluj, în fief liberal, unde cetățenii au întâmpinat-o cu proteste și huiduieli.

Moțiune de cenzură după 26 mai?

Liberala a precizat că e convinsă că votul românilor la europarlamentare va face ca și alianțele din Parlament să se schimbe. În acest sens, PNL dorește să vină cu o moțiune de cenzură. „Cred că la viitoarele alegeri se va crea premisa unei noi majorități parlamentare, care să ne dea majoritatea de voturi la această sesiune. Fiecare zi cu acest Guvern înseamnă un cost enorm pentru România, Europa”, apreciază deputata.

Gorghiu crede că și alianța PSD-ALDE se va destrăma

Deputata vede posibilă și ruptura dintre PSD și ALDE și consideră că, dacă USR și PLUS îl vor susține tot pe Klaus Iohannis, PNL va câștiga din nou și alegerile prezidențiale. „Nu cred că această alianță PSD-ALDE va fi viabilă după alegerile europarlamentare. Cred că momentul 26 mai va genera această ruptură, pentru că PSD își va pune candidat la președinție și domnul Tăriceanu va constata că a fost mințit de colegii săi. În politică nu trebuie să existe iubire și ură, ci o competiție corectă. Dacă domnul Cioloș și USR vor înțelege că Klaus Iohannis are cele mai mari șanse, ne vom așeza la masă și vom avea un candidat comun”, a explicat Gorghiu.

banner 970 x 250