Alina Gorghiu: „Nu vor fi în programul de guvernare propuneri populiste”. Condițiile-măsuri impuse de PNL pentru viitorii parteneri

alina gorghiu
banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Decizia PNL pentru negocierile privind viitorul guvern va fi luată în Biroul Politic Național, a anunțat senatorul liberal de Timiș Alina Gorghiu. Parlamentarul a enunțat și mai multe măsuri asumate de PNL, la care partidul nu va renunța în perspectiva formării unui nou guvern.

Alina Gorghiu anunță că în programul de guvernare nu se vor regăsi „propuneri populiste, imposibil de pus în practică în condițiile actuale”.

„Cei care doresc să vină, alături de noi, la guvernare, să aibă în vedere că PNL nu dorește să se pună în pericol stabilitatea economică, trebuie continuată strategia fiscal-bugetară actuală și este exclus să introducem impozite și taxe noi. PNRR trebuie să rămână așa cum a fost aprobat. Planul Național de Investiții Anghel Saligny trebuie să fie implementat pentru că există deja solicitări de la primari din toate partidele politice. Referitor la Justiție, nu avem voie să facem pași înapoi. Viitoarea coaliție trebuie să închidă MCV. Mergem înainte cu reforma pensiilor, a salarizării și a administrației publice. Ne interesează ceea ce putem livra pentru populație, programul de guvernare, obiectivele, nu oameni și funcții.”, a declarat senatorul liberal de Timiș.

1000x100 casa brutarului

La rândul lor, social-democrații au votat, luni, în Consiliul Național al PSD, demararea negocierilor pentru formarea unui guvern cu PNL, UDMR și minorități. Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a anunțat, după ședință, că „Florin Cîțu nu poate să mai fie premier într-un guvern care are în componență PSD. PSD consideră că etapa Florin Cîțu premier a fost depășită de ceva vreme”.

Și PSD are o listă de condiții cu care merge în negocieri. Presa națională scrie că printre acestea se numără și creșterea numărului de ministere în Guvern de la 18 la 20 și că social-democrații ar viza 10 ministere, printre care Finanțe, Sănătate, Muncă și Secretariatul General al Guvernului. PSD vrea introducerea testării extinse, indexarea pensiilor cu 11% din 1 decembrie, creșterea salariului minim în două trepte, de anul viitor, dar și dublarea alocațiilor.
expres banat 1000x100 (2)