Alina Gorghiu, ironizată de președintele Orban! „Nu știam că am o colegă care conduce Guvernul și Ministerul Educației!”

Șeful PNL a luat-o peste picior pe Alina Gorghiu, care ceruse demiterea inspectorului școlar general de la Argeș, despre care a spus că a dus politicul în școală și elevii în politică uzând de poziția sa pentru a asigura victoria „unui anume lider la PNL Pitești”.

„Nu știam că am o colegă senator care conduce Guvernul și Ministerul Educației și că inspectorii școlari sunt schimbați la comandă politică”, a spus Orban. Acesta a afirmat că „din întâmplare” o cunoaște pe profesoara Elena Murguleț și este „un cadru didactic de un înalt profesionalism, extrem de serios și care a condus Inspectoratul Școlar cu rezultate”.

Orban spune că o astfel de decizie este „a nu știu câta decizie în care se fac schimbări în administrație pentru că există o patimă prea mare în competiția internă”.

Senatoarea de Timiș afirmase că inspectorul școlar general al județului Argeș trebuie demis de urgență: „Singura politică pe care trebuia să o facă era cea a educației! Sper că situația de la Argeș este unică la nivel național și va fi rapid soluționată. Când interesele politice surclasează atribuțiile unei funcții publice, când un inspector școlar general obligă profesorii să voteze în funcție de simpatiile sale și când elevii devin în mâna sa masă de manevră, soluția este una singură: demiterea”.

Alina Gorghiu precizează că presa locală argeșeană semnala, la sfârșitul săptămânii trecute, o situație revoltătoare: „Pentru a asigura victoria unui anume lider la PNL Pitești, inspectorul școlar general <a înscris elevi de liceu în partid, deși conform convocatorului, drept de vot au doar membri cotizanți până la 31 decembrie>. Acuzația de falsificare a convocatorului este gravă, însă atunci când elevii devin instrumente în bătăliile politice interne, cu sprijin de la șefa liberală a învățământului argeșean, se impun măsuri radicale de urgență . Și se pare că nu este primul derapaj de la atribuțiile funcției sale. Conduita sa nu este în acord cu ceea ce a promis PNL românilor și nici cu modul în care se comportă marea majoritate a membrilor PNL aflați în funcții publice: cu profesionalism și responsabilitate. Oamenii judecă această guvernare inclusiv după astfel de gesturi punctuale, chiar dacă ele sunt total nereprezentative pentru PNL în ansamblul său”.