Alina Gorghiu anunță depunerea moțiunii de cenzură! Critici dure pentru Rovana Plumb

untitled design set 970x90 px

Parlamentarul de Timiș, Alina Gorghiu, a anunțat că luni sau marți PNL va depune moțiunea de cenzură pentru a da jos actuala putere. Liberala este convinsă că Guvernul condus de Viorica Dăncilă va cădea și că inclusiv unii membri PSD doresc asta. Gorghiu a criticat și propunerea Rovanei Plumb pentru postul de comisar european.

Senatoarea spune că PSD propune acum orice parlamentarilor din disperare. „Moțiunea de cenzură a adunat la acest moment 237 de semnături, o condiție stabilită încă de la început de PNL pentru depunerea ei. Continuăm discuția cu toți parlamentarii și nu e exclus ca până la depunerea ei să se mai adauge câteva semnături pe această moțiune. Fac un apel la toți colegii care au semnat moțiunea de cenzură să nu-și piardă demnitatea și să răspundă în aceste zile presiunilor și promisiunilor pe care PSD, prin toată conducerea, le face asupra colegilor noștri. Vreau să le transmit că știm cu toții că în acest moment PSD este în stare să promită absolut orice pentru că așa se întâmplă cu un partid care se află în ultimele zile de guvernare. Chiar unii dintre parlamentarii PSD spun că această guvernare este fără perspective și mulți dintre ei răsuflă ușurați la gândul că moțiunea va trece și că așa vor avea o șansă de a face politică după ce scapă de balastul Viorica Dăncilă”, a punctat Gorghiu.

Dacă moțiunea va trece, Gorghiu spune că PNL poate guverna și singur. „Indiferent dacă vor fi alegeri anticipate sau nu, un lucru e cert: România va trebui să fie guvernată, avem obligația să ieșim din acest blocaj guvernamental și politic în care ne aflăm în acest moment. Nu excludem nici varianta ca PNL să își asume guvernarea post-moțiune inclusiv în varianta unui guvern minoritar. E o responsabilitate pe care ne-am asumat-o de la început referitor la moțiunea de cenzură”, a punctat liberala.

De asemenea, Alina Gorghiu vrea ca și următoarea propunere de comisar european să fie făcută tot de PNL, după ce a criticat dur opțiunea pentru Rovana Plumb. „Această propunere eșuată, din păcate, nu este în contul PSD. Dacă vă uitați în toată presa internațională de astăzi, acest decont îl va face România și e o rușine dacă se întâmplă așa. Ar fi optim dacă Guvernul Dăncilă ar aștepta o moțiune de cenzură, pentru ca viitorul Guvern, care va avea legitimitatea să inițieze o propune de comisar european, să inițieze acest demers. Mă aștept ca această practică a PSD de a trimite dalmațieni în stil dâmbovițean la Parlamentul European sau în Comisia Europeană sau toate funcțiile să înceteze în acest moment”, a precizat senatoarea.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/