Alin Nica, deocamdată neeligibil pentru CNI: Îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat la acest aspect

alin nica despre consiliul national de integritate
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, este încrezător în șansele sale de a face parte din Consiliul Național de Integritate. Trebuie doar să își adune documentele necesare pentru depunerea candidaturii. 

Marți, Comisia Juridică din Senatul României a dat un aviz negativ pentru revenirea lui Alin Nica în Consiliul Național de Integritate. Vă reamintim, Nica a fost revocat de plenul Senatului din poziția de membru al CNI după ce ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea Supremă pentru incidente de integritate.

„Săptămâna trecută a avut loc Adunarea Generală a Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în format scris, la distanță, în care s-a discutat propunerea pe care o susține Uniunea pentru această poziție. În final, colegii m-au mandatat pe mine să reprezint interesele Uniunii Naționale a Consiliilor Județene în acest organism de supraveghere a activității ANI. De vineri, de când s-a transmis această hotărâre a UNCJR către Senat, trebuia să încep procedurile de a face dosarul: să iau cazier fiscal sau cazier judiciar, să strâng o grămadă de documente, declarație notarială. E o procedură prevăzută de lege. N-am reușit să strâng toate documentele și nu am depus dosarul până luni la ora 16.30 cât era termenul de depunere. Dar asta nu înseamnă că eu nu voi fi în Consiliul Național de Integritate, doar că va mai fi o procedură de completare a acestui Consiliu, ulterior, după ce voi îndeplini toate aceste condiții legale.”, a declarat Alin Nica, miercuri.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Alin Nica a transmis un mesaj celor care „s-au bucurat la acest aspect”.

„La momentul ședinței comisiei de specialitate a Senatului, toți cei care nu aveau dosarele complete sau nu au fost depuse dosarele acestea cu documentele respective au fost considerați neeligibili. Adică nu puteau să treacă de această fază. E strict o chestie procedurală și îmi pare rău că îi dezamăgesc pe cei care s-au bucurat la acest aspect. Până la urmă, procedura va merge până la capăt și Consiliul Național de Integritate va avea componența maximă stabilită de lege cu reprezentanții tuturor acelor entități care sunt prevăzute de lege ca făcând parte din CNI. Lucrez la dosar, îl depun și după aceea va avea loc o nouă ședință a comisiei, în care voi fi evident și eu audiat și după aceea propus spre validare în Senat, în plenul Senatului.”, a mai explicat Nica.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/