Alin Nica: Dacă Proclamația ar fi fost pusă în practică, tranziția ar fi fost scurtată semnificativ

nica
casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Președintele CJ Timiș declară, la 33 de ani de când, din balconul Operei, George Șerban citea Proclamația de la Timișoara, că se simte recunoscător pentru că timișorenii au avut, în 11 martie 1990, „limpezimea, curajul și determinarea de a spune răspicat ce urmează să se întâmple”.

Alin Nica spune despre Proclamația de la Timișoara că a fost un document reprezentativ și vizionar.

„Istoria însăși a dat dreptate Proclamației de la Timișoara și este evident cum timpul a rezolvat natural parte din punctele menționate în document. Dacă Proclamația ar fi fost pusă în practică așa cum a fost gândită, perioada dură de tranziție ar fi fost scurtată semnificativ. Recunosc, am trecut prin etape de revoltă, de supărare, de dezamăgire sau de lehamite. Acum, după 33 de ani, realizez că nu trebuie să fiu nici supărat și nici dezamăgit. Sentimentul pe care îl am este unul de recunoștință. Sunt recunoscător că, în 11 martie 1990, timișorenii au avut limpezimea, curajul și determinarea de a spune răspicat ce urmează să se întâmple.”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Președintele CJ Timiș îi invită pe cei dezamăgiți sau sceptici la un exercițiu de imaginație.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Gândiți-vă cum ar fi fost dacă timișorenii nu ieșeau în stradă, dacă grupul care a redactat Proclamația ar fi fost la pușcărie. Ce eram noi astăzi? NATO? UE? Libertate? Dezvoltare? Ar fi fost doar vorbe șoptite la întâlnirile din apartamentele neîncălzite. Probabil că am fi admirat la televizor realizările mărețului popor rus, am fi stat pe la cozi și am fi vorbit cu teama de a nu fi arestați. Ce a adus Proclamația în viețile noastre? Eu zic că multe. Sigur poate nu cât ne-am fi dorit. Nu cu viteza pe care ne-am dorit-o. Dar la final, când tragem linia, nu putem să nu subliniem importanța majoră a acestui document.”, a concluzionat liberalul.

CITEȘTE ȘI: „Apel din Timișoara. Trezește, Doamne, țara!” | Proclamația de la Timișoara, la 33 de ani

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/