Alimentarea cu apă, stația de tratare a apei în patru dintre localitățile comunei Constantin Daicoviciu-prioritățile administrației locale

daniel boambes

Patru dintre localitățile comunei Constantin-Daicoviciu din județul Caraș-Severin beneficiază de un proiect în valoare totală de 5.500.000 de lei. Este vorba despre sistemul de alimentare cu apă în localitățile Căvăran, Peștere, Maciova și Mâtnicu Mare.

Primarul Daniel Boambeș spune că „proiectul este foarte important pentru comunitate realizându-se astfel un plus de confort pentru cetățenii din cele patru așezări. Odată cu lucrările încheiate în ultimul punct din Căvăran și branșarea localităților, va fi apă la robinet în toate satele comunei nu doar în Zăgujeni și Prisaca, așa cum era în trecut”.

Urmează asigurarea cu energie electrică și montarea transformatorului de curent la stația de apă din Peștere, o lucrare cofinanțată din bugetul local al comunei și asigurarea branșamentului pentru stația electrică de la Mâtnic.

„Se lucrează în paralel nu doar la rețeaua de alimentare cu apă ci și la sistemul de canalizare cu stație de epurare pentru aceleași localități amintite. Lucrarea este nouă, realizată prin PNDL 2 în valoare de peste 1,5 milioane de euro pentru care au fost făcute demersuri din anul 2017, atunci când am semnat contractul de finanțare cu Ministerul Dezvoltării. Chiar dacă am rămas fără finanțare de prin iunie, noi nu am oprit lucrul fiindcă oricum eram în fază avansată și am găsit înțelegere la executantul lucrării. Urmează să facem deconturile ulterioare”, a mai explicat primarul Daniel Boambeș.

Rețeaua principală de alimentare cu apă este asigurată de Primăria Constantin Daicoviciu până  la nivelul branșamentelor de la limita proprietăților, aducțiunea în imobile făcându-se pe cheltuiala beneficiarilor.