Aliatul nr. 1 al PSD Caraş-Severin: „Nu râde, Dragnea!… Du-te la puşcărie!“

explo 1000x200

Anunţul privind condamnarea la închisoare a lui Liviu Dragnea a îngheţat paginile de Facebook ale liderilor PSD din Caraş-Severin! A ieşit însă la rampă principalul aliat al social-democraţilor din Consiliul Judeţean, vicepreşedintele Ionuţ Popovici.

În momentul redactării acestui text, târziu în noapte, la mai bine de 9 ore de la pronunţarea sentinţei în dosarul angajărilor fictive dirijate de Liviu Dragnea, nu există nicio reacţie publică din partea parlamentarilor PSD de Caraş-Severin, în frunte cu liderul Organizaţiei Judeţene, deputatul Ion Mocioalcă. Nu că asta ne-ar surprinde, cei mai reprezentativi social-democraţi cărăşeni sunt maeştri în arta datului la fund în momentele de criză politică sau guvernamentală.

Simţind însă momentul prielnic pentru a ieşi în faţă, adjunctul preşedintelui pesedist al Consiliului Judeţean Caraş-Severin nu a stat prea mult pe gânduri. La doar un ceas după apariţia pe Facebook a postării celuilalt şef al său, onorificul preşedinte de partid Traian Băsescu, pemepistul Ionuţ Popovici a înţeles cum bate vântul politic. A pus mâna repede pe o fotografie celebră cu Dragnea rânjind printre dinţii lipsă şi a scris următoarele:

„Nu râde Dragnea! Liviu, ai greşit, du-te la puşcărie!

Iată că după ce pronunţarea sentinţei în dosarul în care Liviu Dragnea este cercetat a fost amânată de câteva ori, astăzi, în sfârşit se poate spune că justiţia nu s-a lăsat intimidată, cu toate încercările disperate ale unora, de schimbare a legilor, în timpul nopţii.

Poziţia lui Dragnea a scăzut în acest moment, chiar dacă sentinţa nu e definitivă. Problema care ne macină, însă, se referă la «soldaţii» lui Dragnea, care vor dori, cu şi mai mare aplomb, schimbarea legilor care privesc abuzul în serviciu, aşa încât, până la viitoarea decizie a justiţiei să nu mai fie valabilă! Îmi permit să sper că acest lucru nu se va întâmpla!

Ce ţară suntem, dacă o personalitate politică de acest rang rămâne necondamnată, în condiţiile în care omul simplu plăteşte cu vârf şi îndesat, cu ani de puşcărie, pentru o raţă furată? Şi să nu uităm că Dragnea mai are o condamnare definitivă, la doi ani cu suspendare, în dosarul Referendumului.

Nutresc speranţa că în România scara valorilor va fi refăcută şi că nu vom fi catalogaţi, din nou, de europeni, drept o ţară în care corupţia este «la ea acasă».

Ai greşit, Liviu Dragnea! Du-te la puşcărie! Justiţia este una pentru toţi, fie vorba de oameni simpli, fie vorba de politicienii de rang înalt!“.

Reamintim, magistraţii instanţei supreme l-au condamnat, ieri, pe Liviu Dragnea la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în procesul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, în care e acuzat de instigare la abuz în serviciu. Totodată, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au anulat pedeapsa cu suspendare, de doi ani de închisoare, primită de Liviu Dragnea în dosarul „Referendumul“. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare pentru preşedintele PSD şi al Camerei Deputaţilor.

Dar decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel. Iar legislaţia penală este în plină schimbare, şi nicidecum în defavoarea lui Dragnea!