Alianța Vestului are un trecut solid și un viitor pe măsură!

Inițiativa administrațiilor orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca este „răspunsul politic” către un guvern „care încă vrea să producem energie cu cărbuni și să circulăm pe ulițe în loc de străzi”! Afirmația îi aparține lui Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

„E o tradiție a vechiului mod de lucru din Transilvania, cu fața spre vecini și Europa. Îi susțin necondiționat, iar când va fi cazul să punem umărul cu experiența noastră în fonduri europene vom răspunde prezent”, susține Mircea Hava citat de Mediafax.

Acesta a recunoscut că se află într-un dialog permanent cu Sibiul, oraș care vrea să adere la Alianța Vestului, dar și cu alte orașe din centrul țării. „Nu cred că va trece mult până această alianță va fi pe cât de mare, pe atât de utilă țării și oamenilor. Nimeni nu face asta pentru că ne credem altcumva sau cu scopul unei guerille imaginate de unii pentru a redesena harta. Pur și simplu pentru că toți ne dorim mai mult pentru România și vrem să fim o voce care contează în Europa”, transmite Mircea Hava. Primarul Sibiului, Astrid Fodor, este, de asemenea, interesat de subiect. Același lucru l-a afirmat și edilul-șef al Reșiței, Nelu Popa, numai că AVE se rezumă cel puțin deocamdată la cele patru orașe: Timişoara, Cluj-Napoca, Arad şi Oradea. Prin acest parteneriat se urmărește atragerea de fonduri europene direct de la Bruxelles pentru proiecte comune.

 

foto: proalba.ro