Alianța USR-PLUS exclude orice pact politic cu PSD, PRO România și ALDE

Dacă viitoarele alegeri locale determină marile partide din spectrul politic să își întărească forțele prin intermediul alianțelor, asta pentru a câștiga cât mai multe fotolii la nivelul UAT-urilor, rețeta succesului pare să nu-i intereseze pe cei de la USR-PLUS, în special pactul politic cu social-democrații, Pro România sau ALDE.

În ciuda faptului că viitoarea bătălie electorală a dat deja startul calculului politic, președintele filialei USR Moldova Nouă, Doina Vrăjitor, dă de înțeles că subiectul alianțelor este încă prematur, însă exclude din start orice colaborare cu oamenii lui Marcel Ciolacu, cei ai lui Victor Ponta sau cei conduși de Călin Popescu-Tăriceanu, motivația acestei decizii având la bază faptul că partidul din care face parte mizează pe ideea oamenilor noi, care nu au mai avut contact cu lumea politicului.

„Alianța 2020 USR-PLUS va avea liste proprii de candidați. Este prea devreme să ne pronunțam în legătură cu eventualele alianțe. Filialele noastre au autonomie locală, însă trebuie cunoscut faptul că acestora le sunt interzise alianțe cu PSD, PRO România și ALDE.”, a explicat șefa organizației USR Moldova Nouă.

Referitor la cât de bine stă USR-ul în zona Clisurii Dunării, dar mai ales la nivel județean, Vrăjitor subliniază că actualmente formațiunea politică pe care o reprezintă are candidați în 90% din UAT-uri, recent fiind înființate filiale în Anina și Ciuchici: „Atât în Clisura Dunării, cât și în județ, împreună cu colegii de la PLUS, vom avea candidați în circa 90% din UAT-uri. Chiar weekendul trecut au fost înființate filiale la Anina și Ciuchici”.