Alfred Simonis atacă PNL pentru gestionarea pandemiei: „Ați împărțit România în șmecheri și proști!”

Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Președintele PSD Timiș a lansat un atac dur la adresa guvernării liberale. Alfred Simonis spune că PNL nu are dreptul să aibă pretenții asupra modului în care cetățenii decid să respecte sau nu măsurile de protecție. În condițiile în care figuri marcante din partidul lui Ludovic Orban s-au afișat în posturi unde se poate observa indolența față de măsurile impuse de propriul Guvern, social-democratul le cere rivalilor săi politici să își asume răspunderea.

Alfred Simonis atacă Guvernul liberal pentru modul în care a gestionat pandemia. Măsurile adoptate în timpul stării de urgență au avut efecte dezastruoase în economie, spune Simonis. Social-democratul consideră că nerespectarea măsurilor de protecție de către cetățenii obișnuiți este rezultatul direct al afișărilor publice asumate de peneliști. Petrecerile organizate de lideri PNL, prezența pe stadioane și pilotatul elicopterelor sunt denunțate de președintele PSD Timiș.

Alfred Simonis mai spune că virusul ocolește zonele frecventate de peneliști, în timp ce atacă spitalele, teatrele și restaurantele. „Chiar nu vă crapă obrazul de rușine?! Iresponsabililor, mafioților, incapabililor de la PNL! Gestionarea dezastruoasă a pandemiei vă aparține în totalitate! Ați ținut românii în case, ați pus la pământ toată economia, ați sacrificat tot doar ca să vă umpleți voi buzunarele cu șpăgi de milioane de euro și acum aveți tupeul să dați vina tot pe români și pe PSD?! Dacă nu se mai respectă măsurile de protecție este pentru că voi nu mai aveți niciun pic de credibilitate. Românii văd cum la păcănele sau la chefurile voastre monstruoase ori în elicopterele de pe stadioane virusul nu atacă, dar atacă în spitale, că de aia le țineți închise pentru bolnavii cronici, atacă în teatre și în restaurante. Voi, de la cel mai înalt nivel, ați subminat toate regulile, voi ați împărțit România în două – în șmecheri pentru care nu există lege și «proști»… Voi sunteți cei care v-ați bătut joc de români și nu le-ați dat nici măcar măști de protecție! Asumați-vă măcar o dată răspunderea! Voi sunteți singurii vinovați, nu românii sau PSD!”, a scris liderul social-democrat pe pagina sa de Facebook.

La scurt timp după postarea lui Alfred Simonis, Curtea Constituțională a României a decis că izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru. Tot CCR a decis că Parlamentul nu poate decide asupra Hotărârii privind instaurarea sau prelungirea stării de alertă.

CITEȘTE ȘI: Noi măsuri neconstituționale! CCR a decis: Izolarea, carantina și internarea nu pot fi dispuse prin ordin de ministru!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/