USL s-ar putea reface în 2024, în Timiș. Liberalii nu spun „nu” unei alianțe electorale cu social-democrații, dar condițiile impuse ei sunt draconice.
Discuția cu privire la candidaturi comune PSD-PNL la locale a fost deschisă de prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu. Acesta declara miercuri, după ședința Consiliului Național al PSD, că așteaptă din partea liberalilor discuții punctuale despre alianțe în teritoriu și o propunere privind calendarul alegerilor din acest an. „Așteptăm să vedem cu ce propunere vin colegii de la PNL, cum văd calendarul electoral complet până sfârșitul anului. Putem merge pe scenariul să avem un candidat comun la prezidențiale sau candidat comun la Primăria Timișoarei, să avem discuții despre alianțe punctuale în teritoriu, dau un exemplu, despre asta este vorba.”, a declarat Sorin Grindeanu la finalul ședinței PSD, citat de hotnews.ro.
CITEȘTE ȘI: Primul mesaj al candidatului Nicolae Robu: „Ies la luptă!”
„Sunt de acord cu o alianță PNL-PSD la nivelul județului Timiș”, a spus Dănuț Groza, secretarul general al PNL Timiș. Condiția lui: liberalii să dea și candidatul la Primăria Timișoara, și la CJ Timiș. „PNL să aibă candidat la consiliul județean pe Alin Nica, la primărie pe domnul Robu; în contrapartidă, PSD să primească un post de viceprimar și unul de vicepreședinte la CJ, posturi pe care astăzi nu le au. Am fi ambele partide câștigate, și noi, și PSD, și am guverna județul în continuare. Nu am participat la niciun fel de negociere. Dacă vor fi și e cazul, merg cu mare drag și susțin această idee. Chiar cred că e reciproc avantajoasă, nu ne avantajează doar pe noi, ci și pe cei de la PSD.”, a declarat Dănuț Groza pentru expressdebanat.ro.
Nicolae Robu a câștigat primul mandat în fruntea Primăriei Timișoara, în 2012, în urma unei candidaturi sub umbrela Uniunii Social-Liberale.
Dănuț Groza este de acord cu comasarea alegerilor. „Mă interesează cetățeanul”, spune liberalul.
„Sunt de acord și susțin orice formă de comasare a alegerilor, indiferent care ar fi ea. Patru-cinci rânduri de alegeri într-un an, să fim într-o permanentă campanie electorală nu cred că va fi eficient. Pe de altă parte, electoratul va obosi. Și așa am avut probleme cu procentul celor prezenți la vot, atunci când nu am avut atât de multe alegeri. Nu în ultimul rând, din rațiuni economice. Oricare ar fi comasarea lor, ca principiu susțin și sunt de acord, fără neapărat să încerce un partid sau altul să își tragă focul spre oala lui, de a-și apăra un interes și de a încerca prin această comasare să obțină procente suplimentare. Alegerile, fiind organizate în principal de primari, în acest an se va munci foarte puțin spre deloc că o să avem de lucru cu alegerile.”