Alianță PSD – PNL în Consiliul Județean! Cu Gaiță viceprimar, zonele defavorizate ale Reșiței ar fi și ele băgate în seamă!

miclau samuel gaita bogdan
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Liderul AUR Caraș-Severin, Samuel Miclău, anunță ruperea PNL în județ după ce Romeo Dunca a pierdut șefia Consiliului Județean și anticipează formarea unei majorități în plen PSD – PNL!

AUR, singura formațiune politică prezentă alături de PSD și PNL în Consiliul Local Reșița și în Consiliul Județean Caraș-Severin în mandatul 2024 – 2028, n-a negociat deocamdată nimic, deși de voturile consilierilor AUR ar putea avea mare nevoie atât Nelu Popa și PNL, la Reșița, cât și Silviu Hurduzeu și PSD, la județ. Și asta pentru că nici unii, nici alții nu au majoritate absolută, ca atare, nu pot adopta hotărâri legate de buget și de patrimoniu doar cu voturile consilierilor propriilor partide.

„Deocamdată nu am avut nicio discuție cu nimeni. În principiu, noi nu vrem să facem alianțe, dar atunci când vor fi lucruri pozitive de votat o să votăm, indiferent cui îi aparține propunerea. Nici nu putem vorbi acum cu ei, știm bine că e un scandal în PNL, partid care, probabil, aici, în Caraș-Severin, se va destructura. Așteptăm să vedem și noi rezultatul războiului intern din PNL despre care știe toată lumea, dar nu vorbește nimeni. La nivel național au o problemă cu candidatul lor la prezidențiale, care are sub 10%, iar în județ e război la ei. Probabil că de rezultatul scandalului de aici, de la Caraș-Severin, va depinde dacă fac alianță cu PSD. Acolo unde noi putem face bine pentru români, dacă putem obține posturi de viceprimar sau vicepreședinți de CJ, nu ne dăm în spate de la a face treabă.”, a comentat Samuel Miclău pentru Express de Banat.

Liderul județean AUR spune că acum se concentrează alături de colegii săi pe alegerile prezidențiale și că, oricum, pentru PSD prima opțiune ar fi alianța cu PNL și invers. Nu exclude însă nici varianta ca PSD să-și rezolve majoritatea în Consiliul Județean așa cum a făcut și în actualul mandat, când mai mulți liberali au devenit social-democrați.

„E clar că în PNL e un scandal acolo, noi presupunem că va fi o alianță PSD – PNL, cel puțin în Consiliul Județean. În cazul în care nu va fi o alianță, știm din mandatul ăsta că se pot cumpăra la bucată voturi. Noi presupunem că PSD nu se dezminte și cumpără din nou consilieri județeni PNL. La AUR sunt 4 oameni de încredere, exclus să cumpere de la noi. De la PNL s-au cumpărat și în actualul mandat!”, a afirmat Miclău.

Lucrurile stau totuși diferit în Consiliul Local Reșița, unde niciun liberal nu ar fi în stare să-l trădeze pe Nelu Popa. Astfel, liderul AUR îi sugerează primarului Popa un nume de viceprimar și, odată cu el, rezolvarea pentru problemele din cartierele mărginașe. „Bogdan Gaiță ar fi un viceprimar bun pentru Reșița. Cu el viceprimar, administrația locală ar putea să-și îndrepte atenția și către zonele defavorizate despre care am vorbit în campania electorală!”, a conchis Miclău.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/