Alianța PNL-PSD, misiune imposibilă în Consiliul Județean Caraș-Severin. „Sunt lupte de orgolii, mai mult decât lupte de idei”

plen consiliu judetean

Alianța parlamentară nu pare să aibă sorți de izbândă la nivel de Caraș-Severin. Cel puțin, nu în Consiliul Județean. Sunt prea mult orgolii, consideră primarul Ioan Popa, cel care a participat la cea mai recentă ședință a forului județean, desigur, una cu scântei.

Nicio ședință fără scandal! În Consiliului Județean Caraș-Severin sunt două tabere: prima este alcătuită din PSD, PMP și PRO România, iar cea de-a doua… din Romeo Dunca. Rar se mai aude câte o voce răzleață de-a consilierilor PNL, aproape deloc sub formă de susținere a proiectelor de hotărâre.

Cert este că nu există ședință fără scandaluri. Nici măcar acum, după ce la București s-a parafat prietenia dintre PNL și PSD. A observat acest lucru și primarul Reșiței, Ioan Popa, prezent la cea mai recentă întrunire a aleșilor județeni. „Am retrăit primele luni de mandat din Primăria Reșița, în 2016. Sunt lupte de orgolii, mai mult decât lupte de idei, așa le simt eu. Sper să aibă la un moment dat înțelepciunea să treacă peste partizanatele astea, mai cu seamă că tocmai am făcut o alianță, din câte știu eu, la nivel național, se pare că USL 2 este în funcție deja și mi s-a părut și din punctul ăsta de vedere puțin deplasată această luptă în interiorul Consiliului Județean.”, a dezvăluit primarul Reșiței.