Alianța ALDE – Pro România, a treia forță politică! PSD pierde alți parlamentari!

Ceea ce anunța liderul ALDE Caraș-Severin, Ion Tabugan, a fost confirmat astăzi de Călin Popescu Tăriceanu și de Ion Mocioalcă, secretarul general al PRO România!

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că ALDE va avea o alianță cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta, după negocierile care l-au avut în prim-plan și pe secretarul general al Pro România, Ion Mocioalcă. „Am hotărât o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL”, a afirmat Tăriceanu. Liderul ALDE a adăugat că în perioada următoare „cele două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

Liderul ALDE la nivel de Caraș-Severin, Ion Tabugan, anunța această mișcare încă de zilele trecute. În plus, deputatul a dezvăluit că alți parlamentari PSD urmează să plece la PRO România. „Vă pot spune că e sigură plecarea câtorva parlamentari PSD către PRO România. Nu sunt eu purtătorul de cuvânt al Pro România, dar cunosc cel puțin doi parlamentari care în zilele următoare vor pleca la Pro România”, a spus Tabugan pentru expressdebanat.ro.

Și a avut dreptate! Deputatul Alexandru Bălănescu a trecut de la PSD la Pro România! Anunțul a fost făcut chiar de Ion Mocioalcă, secretarul general al formațiunii conduse de Victor Ponta. „Echipa Pro România se întărește! Îi urăm bun venit deputatului Alexandru Bălănescu, Pro România Mehedinți, noul nostru coleg! Împrerună suntem puternici, pentru români, pentru România!”, a precizat Mocioalcă.