Alfabetizare la sat! Se caută voluntari pentru copiii defavorizați din Coșteiu

Cuib de vise 1000x100

Un nou proiect de alfabetizare la sat este pe cale să înceapă luna aceasta la Școala Gimnazială din Coșteiu.

Pentru ca acesta să se desfășoare cu succes, comunitatea Edu-Sat caută voluntari care să le arate copiilor provenind din medii defavorizate calea spre cunoaștere și învățare.

„Elevii noștri au mare nevoie de ajutor la lecții, de o îmbrățișare și câteva explicații legate de tabla înmulțirii, a împărțirii, înțelegerea unui enunț dintr-o problemă, o poveste, realizarea unui rezumat, mai exact vrem să ii ajutăm să gândească ei singuri. Încă nu avem spațiul nostru, dar am primit din nou acordul directorului că putem face în școală, în fiecare sâmbătă dimineața. Căutăm în mod special liceeni, studenți sau proaspăt absolvenți de la pedagogie, asistență socială, psihologie, filosofie, litere sau oricine are puteri și motivație de a lucra cu copii și poate să vină sâmbăta.”, transmit organizatorii.

Proiectul Alfabetizarea la sat se va derula în fiecare sâmbătă, începând cu 18 ianuarie și până în 28 aprilie 2020, în intervalul orar 9.00-13.00 și este de preferat ca voluntarii implicați să poată participa pe toată perioada proiectului, astfel încât copiilor să le fie mai ușor să se acomodeze cu cei care le arată tainele învățăturii.

STPT job 1000x200

Toți cei care sunt interesați și au bunăvoința să ajute, mai ales pentru: Alfabetizare – scris și citit; Interpretare text și Matematică – adunări si scăderi; Tabla înmulțirii/împărțirii, sunt invitați să trimită un CV și câteva cuvinte de prezentare la adresa educația.lasat@gmail.com.

Asociația Educația la sat nu este la primul proiect dedicat combaterii abandonului școlar. În ultimii ani, proiectul Școala de vară la sat aduce împreună voluntari și elevi, având drept obiectiv principal facilitarea incluziunii sociale și dezvoltarea armonioasă a copiilor, din punct de vedere intelectual, prin numeroase activități de alfabetizare, lectură, pregătire pentru examenul de capacitate, dar și activități interactive.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/