Alexandru Rafila, vizită fulger la Timișoara

rafila 1

Alexandru Rafila a sosit vineri dimineață la Timișoara, prima oprire fiind la Institutul de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde. Ministrul Sănătății va vizita și Spitalul Județean, respectiv Casa Austria. Este de așteptat să aibă o întâlnire și cu reprezentanții DSP, iar în cadrul discuțiilor să fie abordată și tema viitorului Institut Oncologic. 

Vizita ministrului Sănătății a început la ora 9, la Institutul de Cardiologie de la Pădurea Verde. Ministrul a fost plăcut impresionat de modul în care arată Clinica de cardiologie pediatrică, inaugurată la mijlocul lunii martie. Astăzi, aici mai sunt internați doi copii care au fost operați în misiunea de săptămâna trecută. De la deschiderea clinicii, medicii de la Timișoara, sprijiniți de specialiști din străinătate, au operat 28 de copii – chirurgical și alți 8 – intervențional.

rafila 2

De la ora 12, ministrul Rafila este așteptat la Spitalul Județean, unde, în unul din blocurile operatorii i se va prezenta robotul da Vinci folosit în procedurile de chirurgie robotică. Tot aici, ministrul Sănătății va participa la lansarea proiectului de digitalizare a spitalului, apoi va vizita compartimentul ATI de la Casa Austria.

Deși nu e trecut în programul oficial, ministrul s-ar putea întâlni și cu reprezentanți ai DSP, în contextul în care Timișoara așteaptă finanțarea prin PNRR pentru ridicarea Institutului Oncologic, investiție promisă de ani buni de guvernanți.