Alexandru Bibiricea și-a ținut adversarii în corzi. Aur pentru Reșița în Cupa României!

Boxul reșițean confirmă din nou pe plan național. Doi pugiliști de la Clubul Sportiv Municipal Reșița au participat cu succes la Cupa României organizată în acest an la Brăila. Ambii sportivi au revenit acasă cu medalii, un aur și un bronz.

În limitele categoriei 75 kg, Alexandru Bibiricea a făcut legea în ring și s-a impus în toate cele trei meciuri pe care le-a disputat, în compania unor adversari puternici. Reșițeanul și-a apărat cu succes titlul cucerit anul trecut și a intrat în posesia unei noi medalii de aur.

„Mă bucur că am reușit să câștig din nou Cupa României la categoria mea, la fel ca în 2014, spune Alexandru Bibiricea (FOTO). „Am avut trei adversari foarte puternici, care au avut bărbăția să lupte cu mine în ring. Au fost meciuri foarte grele, mai ales finala, cu un adversar foarte bun cu care m-am bătut pentru titularizarea la lotul național. Dar îl știam foarte bine, îi știam tactica și în cele din urmă mi-am atins obiectivul. În acest an, după Cupa României pe primul plan ar fi Campionatul Național, unde sper să cuceresc medalia de aur”, a adăugat acesta pentru www.expressdebanat.ro.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Celălalt reprezentant al secției de box de la CSM Reșița, Andrei Dragomir, a avut ghinionul de a-l întâlni în semifinale pe unul dintre sportivii valoroși ai acestei discipline olimpice, Răzvan Andreiana. Astfel, a trebuit să se mulțumească la ediția din acest an doar cu medalia de bronz, Andrei Dragomir urcând în categorie, de la 52 kg la 56 kg. Reșițeanul dorește să își ia revanșa la Naționale.

„În semifinale am dat peste Răzvan Andreiana, cel mai titrat boxer la ora actuală, a spus Andrei Dragomir. „A fost un adversar puternic, am avut și ghinion, pentru că m-am accidentat ușor la mâna dreaptă în repriza a doua și nu am mai putut avea lovituri la fel de puternice. Meciul a fost destul de echilibrat și, privind în urmă, se putea mai mult. Poate și-a pus amprenta și faptul că am fost bolnav înainte de Cupa României. Dar mai sunt competiții și sper să îmi iau revanșa la Campionatele Naționale“. a spus Dragomir.

Alexandru Bibiricea și Andrei Dragomir sunt pregătiți la Reșița de antrenorii Gheorghe Radu și Adrian Mărcuț. Ambii sunt prezenți în Top Sport Caraș-Severin 2014, Dragomir pe locul 4, iar Bibiricea pe locul 8. „Vom fi premiați după Cupa României?“, întreba Alexandru Bibiricea la întoarcerea acasă, referindu-se la recompense financiare. Un răspuns clar nu îl poate da deocamdată nici directorul Rusalin Fâc.

banner 970 x 250