Alex Pelici mai are de muncă. Ripensia nu a reușit să încurce și Snagovul finanțat de Cătălin Rufă

Ripensia a cedat pe teren propriu, la scorul de 2-1, cu liderul ligii secunde, Sportul Snagov. Ilfovenii au fost extrem de eficienți și au înscris când s-au ivit momentele potrivite, rapid, iar apoi și-au conservat rezultatul. Roș-galbenii au ratat foarte mult și au putut marca numai de la 11 metri, după ce săptămâna anterioară au încurcat pe Academia Clinceni.

Din minutul 3, Snagovul a deschis scorul. După o lovitură liberă respinsă de zidul gazdelor, Huiban i-a pasat lui Alexandru Ioniță, care a marcat cu latul. Ripensia s-a dezmeticit destul de greu, dar putea fi periculoasă la un corner la care a avut mai mulți oameni bine plasați. Apărarea ilfovenilor a respins însă balonul, iar ocazia ratată s-a răzbunat. În minutul 20, după un contraatac, Sportul a înscris din nou, cu aceiași jucători. Huiban a pasat, iar Ioniță a băgat mingea în poartă. Cu greu, Ripensia a mai contrabalansat raporturile de putere, inclusiv cu introducerea lui Chera, iar în prelungiri, Străuț a obținut un penalti, transformat de Toma pentru 1-2.

Ripensia a alergat după egalare toată repriza secundă, dar fără succes. Stoi a încercat degeaba un șut de la distanță în debutul celei de-a doua părți, pentru ca Mansour să trimită pe lângă poartă din 8 metri. Snagovul și-a văzut de conservarea rezultatului, iar în anumite momente au și protestat la deciziile arbitrului. Din acest motiv, Martin Tudor, antrenorul cu portarii, a și fost trimis în tribună. Eugen Trică a și făcut toate schimbările după minutul 80. În timpul în care Sportul aștepta ultimul fluier, Ripensia se chinuia să atace. Drăghici a trimis cu capul din 6 metri peste poartă, pentru o centrare bună a lui Străuț să fie respinsă de Marinescu. La ultima fază, Drăghici a reluat moale cu capul, iar portarul Snagovului a reținut.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Străuţ, Tînc, Hecsko, C. Toma  – Burdeţ (Chera 35′), Stoi – Ad. Popa (C-tin. Stoica 80′), Zaluschi, Dumiter – Mansour (Oct. Drăghici 62′)

Sportul Snagov: Andr. Marinescu – Gîţ, V. Lică, Fl. Ilie (cpt.), Nicoară – Tazouti (Laur. Manole 82′), Borţoneanu, L. Ion, Huiban – Danale (I. Şerban 87′), Al. Ioniţă (Buia 80′)

Pelici vrea curaj, Trică vrea locul 1

Alexandru Pelici a punctat că echipa sa a început slab meciul și că echipa a fost prea speriată. „Un meci cu două părți diferite, nu neapărat două reprize. Primele 20 de minute în care noi am fost inexistenți, în care am făcut greșeli foarte mari, 20-25 de minute. Snagovul și-a creat oportunități de a marca, ba mai mult, a și marcat. Noi nu am reușit să marcăm, ba mai mult, am făcut greșeli în continuare, am primit și golul doi. Dar după aceea, încet-încet am echilibrat, am și reușit să înscriem acel gol înainte de pauză. Iar a doua repriză cred că am dominat-o în totalitate. Am avut posesie, am încercat să creăm faze la poarta lor. Îmi felicit băieții pentru cele 65 de minute, dacă se poate spune așa. Pentru ce au muncit, pentru că știu cât de mult ne-am fi dorit pentru un rezultat surpriză, pentru că jucam cu liderul. Nu cred că în repriza a doua s-a văzut care e liderul și care e echipa de pe locul 11. Cred că am arătat bine prin ce am făcut în repriza a doua. Dar din păcate, suferim din cauza greșelilor făcute în primele 20 de minute. Pentru asta nu avem nicio scuză, am intrat temători, fricoși, speriați, de parcă am fi jucat cu Real Madrid. Îl felicit pe Eugen pentru victorie. Îi doresc mult succes. Noi trebuie să ne vedem în continuare de treaba noastră. Am fost la un pas de a produce o nouă surpriză. Chiar și de la 2-0 puteam să revenim și am avut ocazii de a face cel puțin 2-2. În a doua repriză, cred că Snagovul a contat deloc sau foarte puțin în atac. Dar și-au atins obiectivul, au câștigat 3 puncte, felicitări pentru asta!”, a precizat antrenorul timișorenilor.

Eugen Trică a precizat că obiectivul Sportului este promovarea, chiar de pe locul unu, iar în acest caz, echipa va juca fie în alt oraș, fie pe Național Arena. „Avem un ritual după fiecare victorie, când cânt cu băieții: <<Ăștia sunt băieții mei, și au inimă de lei>>. Toate meciurile așa sunt, lei! Sunt foarte bucuros că antrenez acești băieți. Au luptat azi, au pasat, am avut inițiativă. În prima repriză puteam să ne mărim avantajul. Dar, să nu-l mâniem pe Dumnezeu, am luat toate cele 3 puncte. De asta am venit la Timișoara, că câștigăm acest meci. De fapt, acesta e obiectivul nostru, până la final să rămânem pe prima poziție. Spun asta pentru că am jucători cu calitate, foarte buni și își doresc foarte mult acest lucru. Alex într-adevăr a făcut un efort considerabil. Îi mulțumesc pentru această evoluție. Eu tot timpul le zic să dea totul și, când nu mai pot, să ridice mâna. A ridicat mâna, am făcut schimbare. Și am și închis jocul. Pentru că ei, de la început până la sfârșit, au jucat numai minge lungă. Am și antrenat lucrurile acestea. Dar acesta este stilul lor. Îl respect pe Alex, este prietenul meu. E un antrenor foarte bun, dar mai mult mă gândesc la mine și la jucătorii noștri”, a declarat antrenorul Snagovului.

Ripensia va juca sâmbătă viitoare în deplasare la CS Balotești.