Alex Pelici a făcut mutările câștigătoare. Ripensia a câștigat la Balotești cu două goluri ale lui Drăghici

Ripensia Timișoara a obținut victoria scontată, conform clasamentului, la scorul de 2-0, pe terenul celor de la CS Balotești, cu două goluri marcate de Drăghici, după un meci bun și al reșițeanului Vlad Chera. Alexandru Pelici a făcut schimbările promise în formula de start și s-a dovedit un gest înțelept. Timișorenii au controlat tot jocul și Tavi Drăghici a demonstrat că e un plus pentru roș-galbeni, atacantul speculativ care să mai anuleze din ratările formației bănățene.

De altfel, Ripensia a început meciul mai curajos, dar cu șanse irosite. Monea și Călin Toma nu au prins spațiul porții, iar Dumiter a fost oprit cu fault de Ovidiu Marin, dar nu s-a acordat penalti, deși faza a fost în careu. Monea a fost autorul unei mari ratări, după ce Fulga a deviat în față un șut al Anghelina, iar din 3 metri, Monea a trimis în bara porții. Gazdele au pus pericol printr-un șut al lui Neagu, care s-a dus puțin pe lângă vinclu. Timișorenii au avut o altă ocazie în minutul 25, când Drăghici a reluat pe lângă buturi o centrare din dreapta. După un start mai alert, jocul a devenit stins, fără ocazii, și tot așa a fost și în debutul reprizei secunde.

După ce s-a deschis scorul, meciul a devenit mai interesant

Până la urmă, în minutul 56, a venit și golul. Gazdele au greșit în apărare, iar Drăghici a tras plasat de la 17 metri, în dreapta portarului Fulga. Baloteștiul a epuizat rapid schimbările, dar degeaba, deoarece ripensiștii au continuat să domine jocul. Monea a fost găsit de minge la 6 metri, a tras tare, dar Fulga s-a întins și a respins. Presiunea a continuat pentru poarta ilfovenilor, dar Popa și Drăghici au avut două șuturi pe lângă poartă. Și nou-intratul reșițean Chera a fost periculos, cu un șut puțin peste poartă. Drăghici a fost blocat la o altă centrare de Fulga, la limită.

Până la urmă, a venit și golul al doilea. În minutul 84, după o fază începută de la Popa, Chera a luat mingea și a făcut o cursă pe flancul drept, după care a centrat pentru Drăghici. Din 6 metri, atacantul a înscris cu capul. După golul de 0-2, Monea a căzut în careu, dar arbitrul nu a dat penalti, ci simulare. Temporar, cel puțin o zi, Ripensia a urcat pe locul 10.

CS Baloteşti: Fulga – M. Neagu, Flămânzeanu, Marciuc, Voineag (min 61 Voineag) – Ov. Marin (min 65 Predescu), Bragă, M. Ghiţă, R. Licu – F. Paraschiv (min 55 Fl. Niculae), Al. Stoica

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Ad. Popa, Tînc, Apro, C. Toma – Monea, Anghelina, Zaluschi (min 83 Stoi), Dumiter (min 75 Chera)- C-tin. Stoica, Oct. Drăghici (min 87 Mansour)

Etapa viitoare, Ripensia va juca acasă cu Pandurii.