Aleșii locali au votat lista celor 128 de tineri care vor primi parcele gratuite pentru casă

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

De peste trei ani, o serie de tineri așteaptă să primească un teren gratuit pentru a-și ridica o casă, în urma unei inițiative a Primăriei din Timișoara. Lista a fost votată de către consilierii locali, iar acum, toți tinerii vor fi chemați pentru a semna contractele.


În total, sunt disponibile 128 de parcele, toate pe Strada Ovidiu Balea din cartierul timișorean Mehala. De-a lungul ultimilor ani, unele persoane au fost repuse de instanță pe listă, în urma unor contestații în justiție. Condițiile se referă la un depozit bancar de cel puțin 10.000 de euro, iar tinerii în cauză să aibă vârstele cuprinse între 18 și 35 de ani. „Acele terenuri care au fost aprobate odată s-au aprobat pe acea listă care a fost ajustată în urma câștigării proceselor de către doi dintre contestatari. Acum urmează ca fiecare solicitant care este pe listă pe o poziție eligibilă să fie chemat să semneze contractul și să facă dovada că și la ora actuală îndeplinește condițiile”, a explicat Nicolae Robu.

1000x100 casa brutarului

Dacă printre cei 128 de „câștigători” se numără persoane care între timp au devenit proprietari de locuințe, în locul lor vor „sălta” alții de pe următoarele poziții. „Este posibil să se modifice dacă cineva a devenit între timp proprietar de casă sau de apartament. Nu mai îndeplinește condițiile legale pentru a primi teren și atunci el va fi scos de pe listă și intră următorul în ordinea care este stabilită. La ordine nu se mai lucrează”, a mai explicat Robu.

Pe listă, primul este handbalistul de la SCM Poli, Andrei Păiuș. Controversata Sanda Greblă, consiliera personală a edilului, e și ea pe un loc eligibil.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01