Aleșii au aprobat bugetul județului Caraș-Severin!

După o perioadă destul de lungă în care primarii localităților cărășene au așteptat cu sufletul la gură să vadă câți bani vor primi de la Consiliul Județean, astăzi semnele lor de întrebare s-au epuizat. Consilierii județeni au aprobat forma finală a bugetului.   

Bugetul localităților cărășene a fost aprobat astăzi, așa cum prevede Legea: o parte din fonduri au fost alocate de Consiliul Județean, o parte de Direcția Generală a Finanțelor Publice, iar cea de a treia parte se constituie din încasările proprii ale fiecărei primării în parte.

Pentru anul 2013 s-a repartizat pe unități administrativ-teritoriale suma de 16.517.000 de lei. Potrivit oficialilor care conduc forul județean, suma a fost repartizată în mod echilibrat tuturor primăriilor din județ, în funcție de arieratele pe care le au, dar și de proiectele europene care sunt în curs de derulare.  Cu toate acestea, aleșii social-democrați au avut de făcut câteva comentarii referitoare la împărţire, însă peste care s-a trecut cu mare ușurință. Asta deși membrii PSD au dat vot negativ proiectului de hotărâre.

„În termeni absoluți, bugetul de anul acesta este egal cu cel de anul trecut, dar este un buget care permite plata a circa 90 la sută din arieratele pe care le au instituțiile din administrația publică locală, iar pe de altă parte permite continuarea proiectelor cu finanțare europeană de la nivelul județului și al primăriilor”, a declarat astăzi președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde.

Proiectele merg mai departe
În accepțiunea liderului de la Palatul Administrativ, în Caraș-Severin va continua dezvoltarea proiectelor care însumează circa 500 de milioane de euro în tot judeţul. „Proiectele se vor eșalona pe parcursul a viitorilor doi ani. Ne vom axa pe îmbunătățirea infrastructurii rutiere, spitalicești. Mă refer la investiții importante care se vor face atât la spitalul din Reșița, cât și la spitalul din Caransebeș, cu cofinanțare județeană și locală, dar și la continuarea dezvoltării proiectelor pe măsura 322, care privesc dezvoltarea infrastructurii în mediul rural, pe fonduri europene alocate pentru apă și canalizare, uzine de apă și stații de epurare, în toate cele opt orașe ale județului. Nu în ultimul rând se va merge pe managementul integrat al deșeurilor în tot județul Caraș-Severin”, a subliniat Sorin Frunzăverde.

Practic, investițiile de anul trecut vor continua. „Desigur, am alocat mai mult investițiilor decât cheltuielilor cu materiale”, a concluzionat președintele Consiliului Județean.

Ce buget au orașele din Caraş-Severin
În urma structurării bugetelor locale, cel al oraşelor arată în felul următor:
Reșița:                    58.252.230
Caransebeş:          20.020.830
Anina:                     5.576.230
Băile Herculane:   6.315.280
Bocşa:                     8.218.070
Moldova Nouă:     6.144.690
Oraviţa:                  7.398.330
Oţelu Roşu:            6.393.770

Comments

  1. bulla says:

    Si cum ai alocat 16,5 mil lei la: Resita 58 mil + Caransebes 20 mil+ restul ? Dupa ‘”structurarea” bugetului?

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/