UPDATE/FOTO. Alertă pe Timiş! Căruță luată de apele învolburate!

Râul Timiș face victime din nou la Caransebeș. Și asta din cauza creşterii debitului de apă pe cursul râului Timiș fără a exista o informare prealabilă!

Un bărbat se afla ieri seară cu căruța trasă de cal pe o bucată de pământ chiar în mijlocul râului Timiș, în zona din spatele sediului Parchetului. Acesta intenționa să încarce nisip și pietriș în căruță, însă, din păcate, nu a mai putut ieși din apă în momentul în care nivelul râului a crescut cu aproape un metru. La ora 20.15 a fost anunțată Poliția Municipiului despre dispariția bărbatului în apele învolburate ale Timișului. Calul proprietarului a fost găsit înecat, au fost descoperite fragmente din căruță însă omul nu este de găsit. La solicitarea poliției a fost oprită apa din barajul de la Zervești pentru a putea scădea debitul și a le ușura munca celor 20 de polițiști și pompieri care-l caută pe bătrân pe râu. Șansele ca acesta să mai fie în viață sunt minime. Un caz asemănător s-a petrecut în urmă cu doi ani când în zona Teiuș, pe râul Timiș, s-a înecat un adolescent care se afla la pescuit în momentul în care a crescut debitul râului. Hidroelectrica dă drumul aproape zilnic apei pentru funcţionarea hidrocentralei, dar şi pentru păstrarea unui anumit nivel al apei în baraj, însă, din păcate, programul de funcționare nu este cunoscut de caransebeșeni.

UPDATE 1 – Trupul bărbatului dispărut în apele râului Timiș a fost găsit în urmă cu puțin timp în zona Jupa. La fața locului se află reprezentanți ai criminaliștilor și ai detașamentului de pompieri, care încearcă să îl ridice de pe malul apei și să îl transporte la morga Spitalului Municipal de Urgență din Caransebeș. Intervenția oamenilor legii este dificilă din cauză că este o zonă greu accesibilă. În cazul în care misiunea eșuează, o variantă posibilă este transportul trupului cu barca până la balastiera de la Jupa.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!