Alertă de gradul zero! Copii prinşi sub dărâmături în teatru!

Toate forţele de intervenţie posibile au fost alertate prin apel de urgenţă pentru a interveni la Teatrul de Vest, imediat după ce acesta a fost serios avariat din cauza unui cutremur! Mai mulţi elevi sunt prinşi sub dărâmături!

Reşiţenii din centrul oraşului au intrat în panică în această dimineaţă după ce o mulţime de ambulanţe, maşini de la descarcerare, poliţie, jandarmerie şi alte structuri au ajuns în mare viteză, cu girofarele şi sirenele în funcţiune, în zona Teatrului de Vest. Forţele de intervenţie au gândit un exerciţiu cât mai aproape de realitate, astfel că mulţi dintre trecători s-au cam speriat. „S-a produs un cutremur care s-a resimţit şi în municipiul Reşiţa. În urma acestui seism a fost afectată clădirea Teatrului de Vest din municipiu. În incintă se aflau câteva zeci de elevi. Unii dintre ei eu fost răniţi, însă din fericire toate acestea sunt parte dintr-un scenariu gândit la nivelul ISU Semenic. Este un exerciţiu de pregătire, atât al forţelor specializate, cât şi al cadrelor didactice şi al elevilor. Este important ca generaţia tânără să ştie cum să acţioneze în astfel de situaţii. Totodată, se urmăreşte buna pregătire a forţelor specializate de intervenţie, pompieri, jandarmi, poliţie, forţe ale Primăriei Reşiţa, dar şi a echipelor specializate în acordarea primului ajutor, Crucea Roşie, Serviciul Judeţean de Ambulanţă”, a explicat Ancuţa Balint, reprezentantul ISU Semenic.

Titus Susan, şeful ISU, a supravegheat întreaga operaţiune de la faţa locului şi a tras imediat primele concluzii: „Scopul exerciţiului este de cooperare între toate instituţiile care participă la gestionarea acestui tip de intervenţie şi să vedem cum reprezentanţii instituţiilor şi forţele de intervenţie se deplasează şi intervin conform competenţelor pe care le au. A fost un exerciţiu din care putem trage concluzii şi învăţăminte în aşa fel încât în activitatea viitoare să ne îmbunătăţim stilul de cooperare şi măsurile pe care le avem în gestionarea situaţiilor de urgenţă. Ca o concluzie la cald, mai avem de lucru în domeniul acesta de cooperare, pentru că pe noi ne interesează timpul de reacţie real în momentul când se întâmplă evenimentul”.

Felul în care s-au mişcat forţele angrenate în acest exerciţiu l-au mulţumit pe prefectul Silviu Hurduzeu. „A fost un exerciţiu foarte util şi mă bucur că s-a întâmplat un astfel de exerciţiu în Reşiţa. Din punctul meu de vedere, al Preşedintelului Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, nu pot decât să remarc colaborarea foarte bună dintre instituţiile din judeţ. Într-o situaţie ipotetică reală, în astfel de evenimente cred că suntem pregătiţi pentru a interveni eficient astfel încât să nu avem victime foarte multe”, a declarat reprezentantul guvernului în teritoriu.