UPDATE! Alertă de coronavirus pe Aeroportul Internaţional Timişoara la sosirea unei curse din Italia!

Pe Aeroportul Internaţional Timişoara s-a dat alarma azi-dimineaţă, după venirea unei curse din oraşul italian Bergamo. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au mers la aeroport pentru a consulta trei persoane, toate tinere. Suspiciunile de coronavirus au fost infirmate, însă cele trei persoane sunt carantinate la domiciliu, timp de 14 zile, aşa cum este procdura.

,,Trei persoane au venit din Italia la aeroport. Au fost consultate de către un medic specialist şi se carantinează 14 zile la domiciuliu. Nu au venit din zonele afectate. Specialiştii noştri s-au deplasat la aeroport, pentru că acolo este un cabinet care funcţionează 24 de ore din 24 şi acum persoanele în cauză sunt carantinate şi monotorizate 14 zile. Persoanele nu prezintă simtomatologie, dar aşa este procedura”, a declarat Cornelia Bubatu, purtător de cuvânt DSP.

În Italia, zece oraşe din zona de Nord sunt în carantină din cauza epidemiei de coronavirus. Carantina a fost impusă după moartea a două persoane afectate cu virusul din China, alte 100 fiind afectate.  Ministerul Sănătăţii din România a anunţat că oamenii care vin în ţară din localităţile afectate de coronavirus din  Italia trebuie să stea în carantină 14 zile.

UPDATE ora 14

Din cauza alertei de coronavirus, avionul care a sosit de la Bergamo şi trebuia să plece la Treviso, a avut 2 ore şi jumătate întârziere. Autorităţile au decis o dezinfecţie urgentă. Aproape 120 de pasageri au rămas blocaţi pe pistă. O parte dintre călători au renunţat la cursă de teama situaţiei existente în Italia. ,,Cursa operată de către compania aeriană WIZZAIR care ar fi trebuit să decoleze la Timişoara spre Treviso la ora locală 11, a înregistrat o întârziere de două ore şi 30 de minute, din motive operaţioanle ale companiei aeriene. Din cauza acestei întârzieri au fost afectaţi 117 pasageri”, a declarat Gabriela Halmi, purtător de cuvânt Aeroportul Internaţional Timişoara..