Alertă de Bobotează în 4 oraşe cărăşene? Ce ştie Jandarmeria şi nu spune tot?

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin ne-a remis azi după-amiază un fel de comunicat, din care (sub)înţelegem că deţine informaţii privind fapte reprobabile ce vor fi comise în acest weekend la Reşiţa, Caransebeş, Băile Herculane şi Moldova Nouă!

Intitulat „Măsuri de ordine publică de Bobotează“, textul asumat de Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul al IJJ Caraş-Severin îşi propune pentru început să ne liniştească: „În perioada 06-07 ianuarie a.c, cu ocazia Bobotezei, sărbătoare sfântă a creştinătăţii la care vor fi prezenţi numeroşi credincioşi, jandarmii cărăşeni vor asigura măsurile de ordine şi siguranţă publică în zona Catedralei Episcopale din municipiul Caransebeş. De asemenea, jandarmii se vor regăsi în dispozitive de ordine publică şi în zona anumitor Biserici din municipiul Reşiţa, Băile Herculane şi Moldova Nouă“.

Fără a ni se spune de ce au fost alese, alături de cele două municipii, doar două din cele şase oraşe cărăşene, suntem informaţi că misiunile jandarmilor ar avea în vedere, în principal, protecţia participanţilor, prevenirea şi combaterea faptelor de natură contravenţională şi penală, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit astfel de fapte.

Ne-a pus pe gânduri cu adevărat finalul comunicatului, de unde se poate lesne deduce că Jandermeria cărăşeană chiar ştie ceva, dar nu o spune explicit. „Recomandăm cetăţenilor să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete,etc.) şi a celor de valoare, să evite conflictele cu persoanele aflate sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul în care sunt victime ale unor fapte antisociale sau observă producerea unor astfel de fapte, cetăţenii se pot adresa direct jandarmilor aflaţi în dispozitivele de ordine publică sau pot solicita sprijin la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112“, este apelul lansat de IJJ Caraş-Severin. Sâmbătă şi duminică vom afla, probabil, dacă Jandarmeria ştia mai multe. Sau dacă acţionează în baza unui al 6-lea simţ.

 

foto: arhivă