Asociația Voluntarilor Invictus desfășoară ediția a V-a a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României. În zona de vest a țării, ștafeta a pornit de la Timișoara, unde a avut loc un ceremonial militar și religios în Garnizoana Timișoara, Piața Libertății.
Evenimentul reprezintă alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 de kilometri fiecare, însumând în total 3.300 de kilometri. S-a plecat din Giurgiu, Tulcea și Timișoara. Peste 100 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee, fiecare traseu purtând o parte din culoarea drapelului României, zona de vest a țării fiind reprezentată de culoarea albastră, ne-a declarat căpitanul Ștefan Sorin Staicu, comandantul Garnizoanei Timișoara, reprezentant Invictus, fost campion balcanic la alergare cu echipa din Reșița.
Alergătorii au fost primiți la Recaș și Lugoj de oficialitățile locale, iar la Caransebeș alergarea s-a încheiat în jurul orei 20.00 în Parcul Dragalina, în prezența primarului Felix Borcean, a directorului Casei de Cultură „George Suru”, Ioan Cojocariu și a atleților Clubului Sportiv Școlar, coordonați de antrenorii Cristian Dragomir, Marian și Iuliana Enache și Roxana Pepa. În fața statuii Generalului Dragalina a fost predată ștafeta alergătorilor caransebeșeni, care vor duce astăzi drapelul României până la Drobeta Turnu Severin. Aceștia se vor opri la monumentele închinate Eroilor Neamului din Slatina-Timiș, Teregova, Domașnea și Drobeta Turnu-Severin.
[slickr-flickr search=”sets” set=”72157699064986902″]
Veteranii militarii, care, majoritatea dintre ei, sunt încă în activitate, sunt sprijiniți de civili ce s-au alăturat cauzei. Ei poartă tricoul Invictus, cauză care sprijină luptătorii răniți în teatrele de operații să participe la Invictus Games.
Toate cele trei trasee se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.