Alegerile suspendă cursurile în zeci de școli și grădinițe. Anunțul Inspectoratului Școlar Timiș

Din cele 207 secții de votare care vor fi deschise duminică în Timișoara, 70 vor fi amenajate în unități de învățământ. În aceste școli sau grădinițe, copiii se vor reîntoarce la cursuri din 30 septembrie. Până atunci, cursurile se țin, teoretic, online. 

„(…) O să propun Comitetului pentru Situații de Urgență o adresă ca activitatea didactică să nu fie întreruptă pe toată durata zilei de joi, iar activitățile să se finalizeze la ora 12, urmând ca autoritățile care se ocupă de procesul electoral să preia unitățile pentru activitățile logistice, să simuleze și să dezinfecteze. Aceasta este propunerea IȘJ. Recunosc că, de la nivel național nu am primit încă un semnal, dacă cursurile vor fi suspendate în totalitate joi sau numai de vineri începând.”, a declarat Marin Popescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

În cazul școlilor în care activitatea didactică se desfășoară în mai multe corpuri de clădire, cursurile vor fi suspendate doar în acel spațiu în care se organizează votarea. În zilele în care cursurile vor fi suspendate, elevii vor învăța exclusiv online, acolo unde regimul școlii permite acest lucru. Fiecare școală va decide dacă e necesară recuperarea orelor pierdute din cauza procesului electoral.

leader board 728 x 90 px

„Noi vom propune ca aceste cursuri să fie suspendate, să treacă în online. De asemenea, am unități unde nu în toate corpurile vor fi secții de votare. Nu putem închide unitatea pentru câteva secții, ca de exemplu la Shakespeare, unde are secțiile de votare doar la corpul de învățământ primar. Trebuie organizare la nivelul unităților. Managementul școlilor decide dacă e nevoie ca elevii să recupereze orele.”, a mai adăugat Popescu.