Alegerile prezidenţiale au schimbat trendul PSD în comuna Gârnic?

Gârnic – satul de reședință al comunei conduse de primarul Nicolae Tismănariu a creat o adevărată confuzie în privința rezultatului obținut în comunitate, în cadrul primului tur al alegerilor prezidențiale.

Potrivit unor zvonuri apărute în spațiul public, Gârnicul părea să rupă trendul social-democrat în Clisura Dunării, PNL-ul instalându-se aici în forță. Așa a și fost. În satul Gârnic, satul de proveniență al viceprimarului liberal, PNL a reușit să obțină locul întâi, nu însă și în comuna Gârnic, după cum a clarificat, pentru expressdebanat.ro, edilul Tismănariu.

După limpezirea situației de către șeful administrației publice locale, culoarea roșie a politicii duse în comuna dirijată de Nicolae Tismănariu continuă să dăinuie. Astfel, în urma datelor centralizate de primar, în comunitatea pe care o conduce, dintr-un număr total de 548 de persoane care s-au prezentat la urne, clasamentul partidelor politice înscrise în cursa electorală arată după cum urmează: PSD – 47,44%, PNL – 27,73 %, restul de 25,18% fiind împărțit ierarhic între: Pro România, USR, PMP și UNPR.

Cu privire la scorul obținut de Viorica Dăncilă în comuna pe care o conduce, edilul-șef a declarat: „Rezultatul pe care l-am obținut era de așteptat la noi în comună pentru că am avut investiții care au fost finanțate de Guvernul PSD”.