Alegerile au trecut, războiul politic continuă! Alina Gorghiu: „Cea mai mare prostie pe care PSD o poate face este să blocheze revizuirea Constituției”

Alegerile europarlamentare și votul dat de români la referendumul referitor la legile Justiției au provocat multă agitație în Parlament și în Guvern. Așa cum era de așteptat, principalele forțe politice din cele două foruri negociază zilele acestea schimbări importante pentru societatea românească și, tot previzibil, niciuna nu pare dispusă să cedeze. Senatoarea de Timiș Alina Gorghiu a criticat poziția pe care PSD o are în aceste ultime zile.

După ce Klaus Iohannis a avut succes cu referendumul organizat la data de 26 mai, acum și PSD propune un referendum pentru luna concediilor, august, iar Alina Gorghiu consideră că ideea este foarte proastă. „Va trebui să discutăm cu celeritate în Parlamentul României despre revizuirea Constituției. Din punctul meu de vedere, este exclus ca proiectul să fie coordonat de cineva din PSD. De asemenea, este o sfidarea din partea PSD să propună un referendum de modificare a Constituției în luna august. Categoric, Constituția trebuie revizuită. Proiectul de revizuire a Constituției trebuie supus la vot într-un cadru organizat, deodată cu alegerile prezidențiale. Nu este bine pentru funcționarea democratică a unui stat ca în fiecare lună să ai un referendum. Modificarea Constituției trebuie să vizeze doar punctele dezbătute, votate de români la referendum. Nici mai mult, nici mai puțin”, crede senatoarea.

Gorghiu a reamintit de moțiunea de cenzură

Alina Gorghiu a revenit cu subiectul necesității unei moțiuni de cenzură, ideea pe care a a mai anunțat-o și înainte de alegeri. „Cred că în acest moment soluția nu este proptirea doamnei Dăncilă în Guvern, cât revenirea la soluții politice raționale și la poziții decente față de problemele de interes public”, a precizat liberala. De asemenea, Gorghiu semnalează că arestarea lui Dragnea nu a schimbat mare lucru în PSD. „Dragnea nu a fost singurul care a avut acest discurs anti-Europa. În afară de faptul că Dragnea a ieșit din poza de familie a PSD, toți ceilalți care i-au ținut isonul în acest subiect au rămas acolo”, consideră Alina Gorghiu.

Liberala consideră că PSD tergiversează intenționat și numirea unui nou Avocat al Poporului, după expirarea mandatului lui Victor Ciorbea. De asemenea, Gorghiu a punctat și că e necesar ca neregulile referitoare la votul din diaspora să fie tranșate în instanță. Senatoarea e convinsă că PSD nu mai poate face nimic pentru a opri aplicarea voinței poporului. „Cea mai mare prostie pe care PSD o mai poate face anul acesta este blocarea revizuirii Constituției. Vom vedea care va fi calea de urmat, însă referendumul pentru revizuirea Constituției nu mai poate fi oprit, revizuirea Constituției nu mai poate fi blocată”, a punctat liberala Alina Gorghiu.

1000x100 (5)