Alegeri anticipate la Caransebeș! Liberalii dizolvă Consiliul Local pentru a salva investițiile!

Consilierii locali din partea PNL sunt gata să-și depună mandatele după ce aleșii PSD resping unul după altul proiectele de investiții în oraș!

Mai toate proiectele importante pentru continuarea dezvoltării municipiului au căzut ca urmare a votului negativ dat de consilierii locali PSD în ultimele opt luni, astfel că liberalii pun la cale organizarea de noi alegeri, gugulanii urmând să aibă șansa să gândească mai bine în mâinile cui lasă destinele Caransebeșului. Aleșii locali PSD s-au opus până acum extinderii unor investiții, care înseamnă alte locuri de muncă, alți bani la bugetul local, care înseamnă într-un cuvânt dezvoltare. Aceiași social-democrați s-au opus realizării unor terenuri de sport și altor proiecte, indiscutabil, benefice pentru oraș. Votul politic pare să fie de vină pentru toate aceste proiecte respinse, vot politic care până la urmă nu e împotriva PNL-ului, ci împotriva Caransebeșului și caransebeșenilor! Tocmai acesta este și motivul pentru care liberalii sunt gata să facă un gest fără precedent. Să dizolve Consiliul Local și să provoace organizarea de alegeri anticipate! Alegeri la care, speră ei, caransebeșenii să taxeze atitudinea social-democraților, o atitudine care contravine chiar și votului depus la învestitură.

Este adevărat, luăm în calcul acest lucru, ne gândim la dizolvarea Consiliului Local și organizarea de alegeri anticipate. Din păcate, cred că este singura șansă pentru ca orașul să se poată dezvolta în continuare. Consilierii PSD se opun de fiecare dată proiectelor importante, se opun investițiilor, se opun locurilor de muncă, se opun amenajării de terenuri de sport pentru copiii, pentru tineri și pentru toți cei care doresc să facă mișcare. Efectiv se opun unor proiecte care necesită votul a două treimi dintre consilieri fără a avea vreo justificare. Practic, votul lor e împotriva orașului și a celor care i-au ales. Fac rău orașului, fac rău chiar și PSD-ului, pentru că lumea va taxa aceste gesturi! Gândim în aceste zile cea mai bună soluție pentru ca la Caransebeș să avem alegeri anticipate!”, a recunoscut Felix Borcean, președintele PNL Caransebeș și, totodată, primarul municipiului, pentru expressdebanat.ro.

În spatele acțiunilor consilierilor PSD, adevărate marionete dacă ar fi să ne luăm după unele voci, stă Ilie Iova, șeful Organizației PSD Caransebeș. Omul care a pierdut primăria în fața lui Felix Borcean! Cel puțin asta cred liberalii. Ilie Iova a recunoscut la rândul său pentru Express de Banat că discută înainte de fiecare șendință cu consilierii PSD, dar spune că nimeni nu se opune dezvoltării orașului și că ar fi doar măsuri de siguranță și viziuni diferite. „Grupul consilierilor PSD a înmânat primarului un document prin care primarul e obligat să dea niște răspunsuri legat de toți investitorii care au venit la Caransebeș, care au primit suprafețe de teren în condiții mai mult decât dubioase și care timp de 12 ani nu au realizat absolut nimic. Cum au fost înstrăinați 250.000 mp în zone foarte bune și investițiile sunt zero?! Nimeni nu se opune investițiilor, însă ele să fie făcute după o analiză serioasă!”, a replicat Iova.

Viceprimar de paie

Având în vedere că Iova a fost viceprimar în perioada când spune că s-au vândut terenuri unor investitori de carton, afirmațiile sale sunt mai mult decât curioase. Iar pentru a explica de ce vorbește abia acum despre astfel de lucruri, Iova a lăsat să se înțeleagă că el habar n-are ce s-a întâmplat în primărie, că a fost mai degrabă un viceprimar de decor. Nu știm clauzele din contracte, de ce unele dintre terenuri s-au luat înapoi. Din iunie anul trecut, consilierii PSD au fost mult mai atenți. Cu excepția unei parcele date TMD-ului, nu s-a mai vândut niciun teren! Noi asta vrem acum, să nu se mai înstrăineze niciun metru de teren, există și alte modalități, precum concesiunea sau închirierea, a mai afirmat Iova. Dacă e așa cum spune Ilie Iova, e grav și foarte grav, înseamnă că oamenii din Caransebeș i-au acordat degeaba încrederea. Grav ar fi și dacă s-a întâmplat ceea ce reclamă acesta legat de terenuri, numai că cifrele de la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă și autocarele pline cu muncitori care pleacă zilnic din Reșița sugerează altceva.

Revenind la situația actuală, la proiectele respinse, că despre ele ar trebui să se facă vorbire acum, Iova și-a manifestat încrederea scăzută în investitorul în cauză. Cât despre terenurile de sport… ar fi de acord, dar să nu fie amplasate în parcuri sau spații verzi, ci în curtea școlilor. Totul pare mai degrabă un joc, un joc a cărui miză ar fi un post de viceprimar. Așa cum s-a întâmplat și la Reșița, unde consilierii PSD s-au opus oricărui proiect important pentru oraș până când au primit un post de viceprimar. De atunci, toate proiectele trec fără niciun fel de comentarii!