Aleea Personalităților din Parcul Central e completă. Un nou spațiu verde va apărea pe Calea Lipovei

După ce Parcul Central a fost în reabilitare doi ani, în sfârșit, Aleea Personalităților a fost completată cu ultimul bust. Este vorba de statuia în cinstea fostului Mitropolit al Banatului, Nicolae Corneanu. De asemenea, în ceea ce privește spațiile verzi, primarul spune că va mai amenaja o astfel de zonă, lângă piața nouă din Cartierul Lipovei.

Bustul lui Nicolae Corneanu a fost așezat vizavi de cel al fostului rector al UVT, Eugen Todoran. „Au fost buni prieteni cei doi și am avut grijă să-i punem foarte aproape unul de altul, față în față. Avem plină Aleea Personalităților din Parcul Central și ne mândrim că, de-a lungul timpului, s-a reușit popularea acelei alei de o manieră foarte reușită. Arată foarte bine și ne-am achitat de datoria de onoare de a pune mari personalități ale orașului nostru acolo unde le este locul, să fie reîmprospătată imaginea lor în mintea și sufletele cât mai multora dintre noi.”, a precizat Robu.

Edilul a găsit un spațiu pentru un nou loc de relaxare, în apropierea pieței din Calea Lipovei. Este vorba despre o parcelă de 4 hectare, din care pe jumătate se află construcții ilegale, iar pe cealaltă jumătate, garaje. Robu spune că toate acestea vor dispărea și în loc va apărea un spațiu cu 63 de locuri de parcare, covor de iarbă, copaci, alei de promenadă, foișoare, un loc de joacă, teren de minifotbal, handbal și baschet, dar și piste pentru plimbatul câinilor.