ALDE are candidat pentru Primăria Timişoara! Avocatul Adrian Popescu va lupta în campanie cu Robu, Fritz şi Craina

ALDE şi-a desemnat recent candidatul pentru Primăria Timişoarei, în persoana lui Adrian Popescu, un avocat renumit, care se află în partid din anul 2018. Valentin Tudorică, vicepreşedinte ALDE Timiş, consideră că partidul a făcut alegerea cea mai potrivită şi spune că Popescu nu va face doar figuraţie, ci îşi va juca toate şansele pentru funcţia de primar al Timişoarei.  

„În urma deciziilor luate la nivelul Biroului Muncipal ALDE Timişoara s-a hotărât să fie desemnat drept candidat la funcţia de primar al Timişoarei Adrian Popescu. Acesta se află în politică de mai mult timp, dar în ALDE doar din 2018. Şi-a desfăşurat activitatea în mai multe structuri, atât în Biroul Municipal, cât şi în Biroul Judeţean. În acest moment îndeplineşte funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Timişoara şi şi-a asumat obligaţia de a-şi pregăti echipa cu care va veni în faţa timişorenilor pentru a le cere votul”, a precizat Valentin Tudorică, vicepreşedinte ALDE Timiş.

Adrian Popescu şi-a stabilit un set de obiective care urmează să fie validat în câteva zile de Biroul Judeţean, cu care va ieşi în faţa populaţiei din municipiu şi pe care doreşte să îl susţină în vederea pregătirii campaniei electorale. Colegii de partid consideră că are calităţile necesare pentru această funcţie.

„Adrian Popescu este recunoscut ca un avocat renumit, este un om serios, echilibrat şi are toate calităţile pe care trebuie să le întrunească primarul Timişoarei. Pot să vă spun că de când a preluat organizaţia ALDE a municipiului Timişoara a făcut eforturi deosebite pentru a o revitaliza şi dinamiza”, a adăugat Tudorică.

Totuşi, vicepreşedintele ALDE Timiş consideră că Adrian Popescu porneşte cu un handicap. Acela de a fi numit mai târziu ca reprezentant ALDE pentru această funcţie, faţă de contracandidaţii Nicolae Robu, Dominic Fritz sau Marius Craina, care au fost anunţaţi din timp. Cu toate acestea, ALDE crede în şansele candidatului său de a obţine un scor bun.

„Există un handicap pentru candidatul nostru deoarece la nivelul municipiului Timişoara candidaturile lui Nicolae Robu, a reprezentantului USR, Dominic Fritz, şi chiar şi a lui Marius Craina din partea Pro România sunt cunoscute din timp. Trebuie să afirm că în competiţia cu cei trei pleacă cu un oarecare handicap. Asta nu înseamnă că din start trebuie să renunţăm la competiţie şi că trebuie să ne considerăm înfrânţi. Noi îl vom sprijini din toate puterile, iar domnia sa va face tot ce este omeneşte posibil ca să câştige. Deoarece pentru asta s-a înscris în cursă, nu doar să participe. Nu vrem să rămânem doar cu onoarea”, a mai spus Valentin Tudorică.