Alba, mult prea tare pentru Universitatea

După trei victorii la rând în 2015 în Divizia A de handbal feminin, Universitatea Reşiţa a cedat astăzi fără drept de apel în faţa liderului, HC Alba Sebeş, chiar pe teren propriu, cu scorul de 19-31 (10-17).

Elevele lui Cristi Busuioc au început excelent anul, cu trei succese obţinute în meciurile cu CSŞ 2 Baia Mare, CS Timişoara, ambele acasă, şi CS U Timişoara, în deplasare. Lucrurile nu au mai stat la fel de simplu pentru Universitatea şi astăzi, când HC Alba Sebeş a aliniat în Polivalenta reşiţeană o echipă cu o talie net superioară, dar şi cu un plus important de experienţă. „S-a văzut acest lucru şi în teren. Nu am făcut faţă decât în primul sfert de oră. Ştiam ce ne aşteaptă, un adversar cu jucătoare ce au evoluat în Liga Naţională, care veneau după 12 victorii. Nu au făcut niciun pas greşit şi au prima opţiune pentru a promova în Liga Naţională”, a recunoscut antrenorul reşiţean.

Diferenţa de pe tabela de marcaj a fost una destul de severă, dar lucrurile ar fi putut sta ceva mai bine dacă Delia Roman, o portăriţă cu experienţă faţă de mai tinerele sale colege, nu ar fi lipsit şi astăzi dintre buturi. „Din păcate, nu avem un lot numeros valoric, nu avem jucătoare cu experienţă, iar acest lucru s-a văzut. Într-o confruntare cu o astfel de echipă valoroasă e greu să ţii pasul pe tot parcursul jocului. Au fost şi momente bune, în schimb continuăm să ratăm nepermis de mult. Chiar atunci când reuşim să construim cu răbdare şi să facem ceva bun în atac, din păcate, la finalizare, nu reuşim să scoatem maximum. S-a simţit foarte mult şi lipsa celei mai experimentate jucătoare a noastre, Delia Roman, pe care nu am putut conta nici la Timişoara. Cred că dacă am fi avut-o în teren am fi putut arăta mai mult, dar trebuie să fim realişti şi corecţi, suntem încă departe de o echipă atât de bine organizată şi pregătită, aşa cum este cea a Sebeşului”, a mai spus Cristi Busuioc.

În etapa următoare, studentele se deplasează la Piteşti, pentru meciul cu SCM din localitate.