ALARMANT. Un angajat al Ocolului Silvic, surprins la braconaj. „Trofeul” este un cerb! (VIDEO)

WWF România a constatat recent un caz de braconaj la cerb în Situl Natura 2000 Munții Țarcu, pe raza Ocolului Silvic Oțelu Roșu. Fapta este demonstrată de camerele video instalate de WWF în zonă, ce arată clar că, pe 11 și 12 septembrie 2015, un grup de trei persoane intră în pădure și se întorc cu trofeul.

În urma sesizării autorităților competente de către WWF-filiala Reșița, am primit confirmarea că nu a fost emisă o autorizație de vânătoare la cerb pe fondul cinegetic respectiv, ba mai mult, una dintre persoanele din imagini este un angajat al Ocolului Silvic Oțelu Roșu, care gestionează fondul de vânătoare. Cazurile de acest gen pot fi cu greu demonstrate, însă imaginile surprinse cu camerele de supraveghere video nu mai pot fi contestate!

YouTube video

Asociația non-profit derulează în Carpaţii din sud-vestul României proiectul Sălbăticia din Carpați, bogăție pentru oameni. O activitate foarte importantă aici o reprezintă evaluarea faunei sălbatice cu scopul de a identifica posibile coridoare ecologice, pentru asigurarea conectivităţii între populaţii de faună specifică condiţiilor noastre geografice.

De aceea, WWF România monitorizează prin intermediul unor camere video fauna din arealul Parcurilor Naţionale Semenic-Cheile Caraşului, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei, Retezat, Parcul Natural Porţile de Fier şi situl Natura 2000 Munţii Ţarcu.

„Secvenţe surprinse de camere în perioada 11- 12 septembrie pe Fondul Cinegetic 15 Poiana Mărului, aflat în administrarea Direcției Silvice Caraș-Severin, prin Ocolul Silvic Oțelu Roșu, au fost considerate suspecte de braconaj de către echipa WWF- filiala Reșița. Ne-am adresat imediat autorităţilor competente, punând la dispoziție secvențele filmate și cerând verificarea legalității acțiunii de vânătoare. Garda Forestieră Județeană Caraș-Severin a confirmat lipsa autorizațiilor de vânătoare în acest caz”, a declarat Cătălin Gavrilă, purtătorul de cuvânt al WWF Reșița.

Potrivit acestuia, WWF nu tolerează braconajul și depune toate eforturile pentru ca cei vinovați în cazul de față să primească pedepse aspre. Până acum membrii ONG-ului au primit asigurări că se vor lua măsuri și sunt în legătură permanentă cu autoritățile, garantând că vor monitoriza cazul până la capăt.

Zonă unică în Europa
Carpații de Sud-Vest reprezintă una dintre cele mai mari zone de sălbăticie din Europa și una dintre cele mai bogate zone naturale din țară – 300.000 de hectare. Viziunea WWF este de a crea aici o rețea funcțională de zone conectate, administrate eficient și bine protejate.

O zonă sălbatică e aceea în care procesele naturale se desfășoară firesc: nici viața speciilor, nici peisajul nu sunt modificate substanțial de om sau afectate de activitățile lui. Puține astfel de zone au mai rămas în Europa și de aceea valoarea lor e, cu fiecare zi, mai mare: doar aici mai găsim specii care altădată împânzeau continentul, doar aici peisajul e încă acela al începutului de lume.

Comments

  1. Curiozitate says:

    Felicitări pentru dezvăluire!M-aș bucura să citesc un articol în care sunt scrise pedepsele acestor nemernici.

  2. Nicolae Brebu says:

    Dorim o oferta pt un compresor electric mobil debit =330l/min,,,p max 8 bar,,,recipient 25-50l..multumesc

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/