ALARMANT. Parlamentarii, pe val doar la petreceri! Cum ne batem joc de electorat?

Deputatul Ion Tabugan și senatorul Ion Simeon Purec și-au făcut extrem de timid apariția în mijlocul locuitorilor din Moldova Nouă, cu prilejul Zilelor Orașului. Nici n-a fost greu într-un alt mod, în contextul în care oamenii spun că nu îi cunosc.

Localnicii din capitala Clisurii Dunării nu își cunosc personajele care îi reprezintă în Parlamentul României. De fapt, este complicat să îi identifici pe cei care foarte rar își fac drumuri să îi asculte, să le preia problemele, pe care ulterior să le rezolve. De așa ceva nici nu poate fi vorba! Vizitele fulgerătoare ale parlamentarilor sunt doar în campania electorală, când iau orașul la pas sau când sunt invitați să treacă pragul Primăriei Moldova Nouă cu prilejul diverselor festivități. În rest, e multă treabă la București. Chiar și în vacanță parlamentară!

Contactați de reporterii Express de Banat, cei doi reprezentanți ai zonei în Parlamentul României au fost de-a dreptul mirați atunci când au auzit că lumea nu este chiar … mulțumită de ei, de activitatea lor și că, mai mult decât atât, unii dintre locuitori nici măcar nu îi cunosc.

„Sunt mâhnit să aud așa ceva! Nu cred că nu mă cunosc. Probabil ați discutat cu niște străini, turiști… Sunt sigur că 3 din 5 locuitori știu cine sunt. Știu că sunt 58 de blocuri în Moldova Nouă și am intrat în fiecare casă în campania electorală. Nu știu cine altcineva mai are idee despre câte blocuri sunt în oraș”, a declarat Ion Tabugan, deputat UNPR în Colegiul II, pentru Express de Banat.

Nici senatorul Purec nu stă prea bine la acest capitol. La întâlnirea care a avut loc la Primăria Orașului Moldova Nouă și la care parlamentarul a participat, chiar și unii dintre consilierii locali se întrebau „dar cine?” Contactat telefonic, acesta n-a dorit să comenteze lipsa sa de popularitate.

purec
Acesta este senatorul Purec!

„Nu comentez percepția acestor oameni pentru că este a lor. Eu am fost anul acesta de patru ori în Moldova Nouă, am discutat cu primarul, cu consilierii, mă interesează discuțiile concrete, nu să apar la televizor. Nu am orgolii sau ambiții de acest gen”, a spus senatorul Ion Simeon Purec pentru www.expressdebanat.ro.

Sprijin de la centru, mai greu!

Puși să identifice o măsură luată strict pentru oraș în sprijinul oamenilor, celor doi le-a fost greu să facă asta.

„Locurile de muncă le-am adus aici împreună cu primarul Chisăliță. Toată lumea știe, dar cu mare părere de rău vă spun că marea majoritate a consilierilor UNPR nu fost băgați în seamă cu amendamentele în ultima vreme. Am făcut amendamente, dar la rectificare nu am primit nimic. Am cerut canalizare la Plugova, studiu de fezabilitate în aceeași comună, racorduri canal la Petnic, dar niciun leu pentru deputați! Unii dintre ei au primit, dintre cei PSD, și nu 3 miliarde, ci 5. În măsura în care se poate, mi-am dat silința!”, a explicat Ion Tabugan, care promite că lucrurile se vor schimba odată ce în România se aprobă o lege a lobby-ului, astfel încât intervențiile sale pe lângă miniștri să nu fie considerate trafic de influență.

Senatorul spune că pe baza intervenției sale pe lângă Ministrul Finanțelor, orașul a primit 100.000 de lei pentru continuarea lucrărilor la biserica din orașul nou. „Ministrul a înțeles că rugămintea mea a fost utilă”, a spus Purec.

Mandatul parlamentarilor se apropie de final, anul 2016 fiind unul electoral. Cel mai probabil, mobilizarea privind deplasările în teritoriu va fi din ce în ce mai amplă. Doar avem nevoie de voturi, nu?!

 

 

Comments

  1. Marcel says:

    nu ti-au dat si ei un mic eco? sa ajunga mai cunoscuti