ATOR Banatul de Munte, Episcopia Caransebeșului și Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin derulează, în perioada 10 septembrie – 5 octombrie, campania umanitară „Ghiozdanul cu bucurii”, susținerea continuității studiilor copiilor cu situații materiale mai delicate fiind scopul principal al acestui demers.
În secolul XXI (unde gadget-urile și smartphone-urile sunt aproape indispensabile), poate că nu mulți s-ar mai gândi la modalitățile clasice de a lua notițe, spre exemplu sau de a face un calcul simplu (folosindu-se doar de pix și hârtie). E drept, noile tehnologii ne ușurează munca, dar să nu uităm că mintea omului a stat la baza tuturor acestor inovații.
În fiecare an, începutul școlii este un motiv de bucurie pentru o mare parte a copiilor, aceștia așteptând cu nerăbdare să-și povestească cele petrecute în vacanța de vară, să facă schimb de impresii cu noile modele de ghiozdane, caiete, stilouri etc. Cu toate acestea, există și elevi pentru care anul școlar vine cu prea multe nevoi (haine, rechizite), nevoi care, uneori, sunt cu greu susținute de părinți.
Pentru ca intelectul să fie cel care face diferența, nicidecum situația financiară (evitând astfel și abandonul școlar), organizatorii campaniei umanitare vor să le readucă zâmbetul pe buze tinerilor și să îi facă să înțeleagă că imposibilul poate deveni posibil datorită contribuției fiecăruia dintre noi.
Spre exemplu, la Moldova Nouă, acțiunea „Ghiozdanul cu bucurii” va fi coordonată de Preotul Paroh al Parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, Ion Nedelcu. La sfârșitul campaniei, acesta, împreună cu copiii de la centrul de tineret, se va ocupa ca la fiecare tânăr, din orașul de pe Dunăre și din împrejurimi (cu o situație materială delicată) să primească cele necesare în vedea un unui viitor mai bun.
Pentru cei care vor să se alăture acestui demers umanitar, iată care sunt modalitățile:
– prin donații în bani/rechizite școlare noi;
– subvenționând contravaloarea unui ghiozdan complet echipat.
Donațiile se pot face:
– în urnele special amenajate, în locațiile partenerilor;
– direct, la voluntarii campaniei;
– prin sponsorizări, în contul proiectului.
Informații suplimentare la numărul de telefon: 0724 994 959.