Agroland pleacă în vacanță cu o victorie și dă o jucătoare la naționala României

UVT Agroland Timișoara s-a impus cu 3-0 în meciul din ultima etapă a turului, jucat pe terenul „lanternei roșii” CSU Belor Galați. Nu toate jucătoarele vor lua însă vacanță, deoarece după acest meci, centrul Roxana Iancu se va prezenta la antrenamentele naționalei României. 

Agroland a făcut deplasarea la Galați fără Katarina Jovanovic, deoarece sârboaica a plecat acasă pe fondul unor probleme familiale și pentru a-și prelungi viza de ședere. Chiar și așa, timișorencele nu au avut nicio problemă cu echipa nou-promovată, cu 0 puncte și un singur set câștigat în opt runde. Pe seturi, scorul a fost 25-18, 25-15, 25-18, ceea ce demonstrează că în mare parte, Agroland nu a avut nicio problemă cu „Cenușăreasa” campionatului. După victoria în 61 de minute, echipa bănățeană va petrece sărbătorile cu 10 puncte, pe locul 5. CSM Lugoj, care a stat în ultima etapă, e două locuri mai jos, pe 7, cu 8 puncte.

Roxana Iancu se va prezenta la lot după meci, pentru reunirea din 16 decembrie. România mai are de jucat două meciuri din preliminariile pentru Campionatul European din 2019. În 5 ianuarie, în Alexandria, se va juca meciul cu Spania, iar în 9 ianuarie, tricolorele se vor deplasare în Bosnia-Herțegovina. După patru runde, România e pe locul întâi în grupa E, cu 10 puncte. Primele două clasate se califică la European.

foto: volei-timisoara.ro