Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” dă roade. 25.000 de euro din fonduri europene au ajutat-o pe o caransebeșeancă să-și îndeplinească visul de a avea propria croitorie.
Proiectul „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș” este derulat de Primăria Caransebeș, în parteneriat cu Asociația „Organizația pentru Strategii și Programe de Dezvoltare”, Episcopia Caransebeșului, Colegiul Național „Traian Doda” și Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.
Afacerea care se va desfășura într-o locație din Piața Gugulanilor este, de fapt, o croitorie pentru retușuri care dispune de aparatură modernă, achiziționată în baza proiectului cu finanțare europeană.
„Cinstește arta tradițională și nu uita portul tradițional românesc este mottoul după care ne desfășurăm activitatea. Atelierul de croitorie pentru retușuri ni-l dorim ca un punct de reper pentru Caransebeș, iar serviciile puse la dispoziția clienților să reprezinte un etalon. Mai mult, prin mica noastră afacere vom contribui și la creșterea nivelului de trai al persoanelor care lucrează în firma noastră.”, spun inițiatorii micii afaceri de croitorie.
Primarul Felix Borcean și membrii echipei de implementare a proiectului au văzut la fața locului mica inițiativă privată a SC Artizanat Daria și Flavius SRL.
Atelierul de croitorie nu este singura afacere care se va dezvolta prin microgranturile de 25.000 de euro, acordate prin intermediul proiectului „O șansă pentru comunitățile marginalizate din municipiul Caransebeș”.
Valoarea totală a proiectului este de 24.120.320,06 lei, acesta fiind derulat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Incluziunea socială și combaterea sărăciei, 4.1 Dezvoltare Locală Integrată (DLI 360 grade) în comunităţile marginalizate în care există populaţie aparţinând minorităţii rome.