Lichidatorul PRESCOM vinde baza sportivă Muncitorul

Insolvenţa fostei societăţi de transport şi salubritate se răsfrânge şi acum asupra reşiţenilor, deşi serviciile acesteia sunt concesionate. Baza sportivă Muncitorul riscă să ajungă pe mâna „investitorilor” interesaţi doar să scoată bani din vânzarea ei la bucată.

SC PRESCOM SA a intrat în insolvenţă încă din anul 2011. Situaţia la momentul actual însă, nu este nici pe departe rezolvată. Procedura nu e finalizată, iar pentru ca statul să îşi recupereze banii pe care vechea societate îi datorează obligă lichidatorul să vândă la bucată bunurile pe care le-a avut odată în patrimoniul ei. Pe lista obiectivelor scoase la licitaţie se regăseşte acum baza sportivă Muncitorul.

Potrivit anunţului publicat de lichidator în presa naţională, preţul de pornire al licitaţiei depăşește 450.000 de lei, fără TVA, ceea ce înseamnă că la suma impusă se mai adaugă 24%. “Licitaţiile vor avea loc pe data de 02.05.2012 , orele  12,00, respectiv în data de 09.05.2012 şi 16.05.2012 (în caz de neadjudecare a bunului imobil la licitatiile anterioare)”, potrivit anunţului publicat.

Fără bani pentru salarii
“Deja, cei aproximativ 500 de angajaţi care au fost disponibilizaţi au primit un salariu. Situaţia datoriilor pe care PRESCOM le are de primit la rândul său, însă, nu este dintre cele mai bune. Numai de la Primăria Reşiţa avem de încasat câteva milioane de lei. Foștii angajați își pot primi salariile doar din banii recuperați din creanțe și nu din valorificarea bunurilor”, a precizat Gheorghe Marchiş.

FMI monitorizează societatea
În plus, din cauza datoriilor mari pe care societatea reșițeană le are la bugetul de stat, care depășesc 10 milioane de lei, vechiul Prescom a intrat sub lupa FMI. Astfel că, lunar foștii șefi ai instituției trebuie să trimită câte un raport în care să prezinte situația la zi a debitelor.

Firma ce a aparținut Consiliului Local, a intrat încă din 2010 sub lupa FMI. Datoriile sunt motivul pentru care inspectorilor li se pare „suspectă” activitatea societății. „La finanțe sunt datorii care depășesc 10 milioane de lei, iar structura internațională urmărește dinamica arieratelor în legătură cu bugetul de stat”, a adăugat Gheorghe Marchiș, directorul fostei societăți, care acum se află în insolvență.

Datoriile provin din TVA-ul neachitat, la care se adaugă celelalte obligații cum ar fi CAS, șomaj sau sănătate.

 

Stiri Timisoara si Resita publicitate online casa alex general 8 nov black friday 2024 1000x200

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/